Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Σκωπτικά, σατυρικά, με χορό και χωρατά, όλα τα ‘χει η βραδιά

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοικτή βιωματική συζήτηση. Όλα αυτά που δε βλέπουμε…

Δ.Τ. Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ..Μέριμνας.. από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τι να κάνουμε με το παλαιό λιμάνι… απαιτούνται συνθέσεις όχι λογικές μηδενικού αθροίσματος !

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο Tulum Uptown

Δ.Τ. Όλα αυτά που δε βλέπουμε.. Αντιμετωπίζοντας διακρίσεις – Οικοδομώντας έμφυλες συμμαχίες – Περνώντας από την παρατήρηση στη δράση

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2023 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

2μερη γνωριμία με χωριά της Ρούμελης στη σκιά των βουνών της

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην έκθεση «Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου»

]

Δ.Τ. 5ος χρόνος λειτουργίας του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση. Η προσπάθεια για το δικαίωμα στην ησυχία συνεχίζεται.

Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 15 Οκτωβρίου 2013

5ος χρόνος λειτουργίας του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση: Η προσπάθεια για το δικαίωμα στην ησυχία συνεχίζεται

 

Οι 8 κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο για τη μείωση της ηχορρύπανσης και την υπεράσπιση του δικαιώματος των πολιτών στην ησυχία, συνεχίζουν για 5η συνεχή χρονιά με την ίδια συνέπεια να αγωνίζονται για την ποιότητα ζωής στην πόλη της Πάτρας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν είναι καθόλου πολυτέλεια να προτάσσουμε την ηχορρύπανση σαν ένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά επιτακτική ανάγκη, καθώς σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας η ηχορρύπανση αποτελεί την 2η αιτία απειλής της ψυχοσωματικής υγείας των ανθρώπων μετά τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Οι φορείς που πλαισιώνουν αυτό το Δίκτυο αλλά και πολλοί άλλοι που το στηρίζουν, είναι φορείς ενεργών, εθελοντών πολιτών που ο καθένας αναπτύσσει πολλές δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συνθηκών. Φορείς που στηρίζουν ανθρώπους να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Φορείς που συγκινούνται και κινητοποιούνται τόσο στα προσωπικά προβλήματα των ανθρώπων όσο και στα ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.

Πολλά και ποικίλα τα θέματα ηχορρύπανσης: Τα καράβια ξεσηκώνουν την πόλη, οι κάθε μεγέθους και κυβισμού μηχανές μετακίνησης κάθε βράδυ δεν αφήνουν χιλιάδες ανθρώπους να κοιμηθούν, τα μαγαζιά μέχρι πρωίας προσπαθούν να μας ψυχαγωγήσουν με το ζόρι, τα αυτοκίνητα με τις θορυβώδεις εξατμίσεις ξεσηκώνουν τον κόσμο όλο το 24ωρο, τα βεγγαλικά κάθε τόσο μάλλον ενοχλούν αντί να ψυχαγωγούν.

Στα 5 αυτά χρόνια λειτουργίας του Δικτύου έχουμε προβεί σε αρκετές και αξιόλογες δράσεις, όπως συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της πόλης (Αστυνομία, Δήμο, Υγειονομικό, Εισαγγελία), εκτύπωση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, συναντήσεις με συλλογικότητες της πόλης και ανταλλαγή απόψεων, εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παρεμβάσεις σε περιπτώσεις ηχορρύπανσης νυχτερινών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συναντήσαμε βεβαίως δυσκολίες στην προσπάθειά μας, καθώς εκτιμούμε ότι η αδιαφορία και η ανεκτική τακτική των υπηρεσιών που έχουν χρέος να ελέγχουν τους παρανομούντες στα πλαίσια των υπαρχόντων θεσμικών πλαισίων, αφήνουν το περιθώριο να επιδεινώνεται συνεχώς το πρόβλημα, καθώς δεν τηρούν τα όρια που η ίδια η πολιτεία έχει θέσει.

Ο στόχος λοιπόν των Φορέων του Δικτύου είναι τόσο η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα όσο και οι ενέργειες για τη μείωση της ηχορρύπανσης μέσω ελέγχων αλλά και με την παρότρυνση των εμπλεκομένων υπηρεσιών για το αυτονόητο: με συνέπεια και συνέχεια να εφαρμόζουν τους νόμους.

Ο αγώνας ενάντια στην ηχορρύπανση και κάθε μορφής ρύπανσης της ζωής μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά κύριο καθήκον μας. Και σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Email επικοινωνίας: nonoises1@yahoo.gr

 

 

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

—  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

—  ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ 

ixoripansistop.blogspot.com

—  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

—  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

—  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  www.politesendrasei.gr

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Θ.Κ. ΓΕΦΥΡΑ 

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ  www.sylpyp.gr

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

ΠΡΟΤΑΣΗ  2610.451790 (8-12π.μ.)

ΟΙΚΙΠΑ  2610.321010 (7 – 9μ.μ.)

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  2615.002009

Share
Share

Comments are closed.