Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Σκωπτικά, σατυρικά, με χορό και χωρατά, όλα τα ‘χει η βραδιά

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοικτή βιωματική συζήτηση. Όλα αυτά που δε βλέπουμε…

Δ.Τ. Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ..Μέριμνας.. από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τι να κάνουμε με το παλαιό λιμάνι… απαιτούνται συνθέσεις όχι λογικές μηδενικού αθροίσματος !

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο Tulum Uptown

Δ.Τ. Όλα αυτά που δε βλέπουμε.. Αντιμετωπίζοντας διακρίσεις – Οικοδομώντας έμφυλες συμμαχίες – Περνώντας από την παρατήρηση στη δράση

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2023 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

2μερη γνωριμία με χωριά της Ρούμελης στη σκιά των βουνών της

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην έκθεση «Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου»

]

Δ.Τ. Νέος κύκλος εργαστηρίων για παλιούς και νέους φίλους λάτρεις του φωτογραφικού φακού ξεκινά στην Κοινο_Τοπία

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

12 Ιανουαρίου 2017

 

Νέος κύκλος εργαστηρίων για παλιούς και νέους φίλους

λάτρεις του φωτογραφικού φακού ξεκινά στην Κοινο_Τοπία

Η Eταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑwww.koinotopia.gr στα πλαίσια των δημιουργικών και πολιτιστικών της δράσεων, ξεκινά ένα νέο κύκλο εργαστηρίων φωτογραφίας στις 17 Ιανουαρίου στον οποίο θα ολοκληρωθούν οι θεωρητικές γνώσεις τεχνικής αλλά κυρίως θα γίνει πρακτική στο πως μπορούμε να μυηθούμε στα μυστικά της χρήσης της φωτογραφικής μας μηχανής.

Το εργαστήρι θα γίνεται μια φορά τη βδομάδα κάθε Τρίτη 8-9.30μμ στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα όπως και ο πρώτος κύκλος. Μπορούν να συμμετάσχουν εκτός των ατόμων που ήδη παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο και όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις περί φωτογραφίας.

Απαραίτητη είναι η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων. Για την εγγραφή σας μπορείτε να καλέσετε στο 6973.250426 (Νίκος Αναστασόπουλος). Τον όλο συντονισμό των παρουσιάσεων και της συζήτησης όπως και στον πρώτο κύκλο θα έχει το στέλεχος της Κοινο_Τοπίας και εθελοντής Τουλιάτος Παναγής.

Η φωτογραφία είναι, ήταν, και παραμένει ένα μέσον επικοινωνίας. Μπορούμε να πούμε εδώ με σιγουριά το γνωστό ‘‘Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις’’. Η μαγεία της φωτογραφίας σε αντίθεση με τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση έχει το χαρακτηριστικό να αποτυπώνει επάνω σε κάποιο μέσο μοναδικές εικόνες στιγμής και αλήθειας. Ούτε περισσότερο αλλά ούτε και τίποτε λιγότερο. Αυτό το μοναδικό ‘’κλικ’’ θα φωτό–γράψει την εικόνα που βλέπουν τα μάτια μας και θα τη διατηρήσουμε αν θέλουμε για πάρα πολλά χρόνια. (βλέπε ωραία τοπία, μοναδικές οικογενειακές και προσωπικές στιγμές κ.λ.π)

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μία δυναμική και σαρωτική αλλαγή με την εξέλιξη της επιστήμης και συγκεκριμένα με την είσοδο στη ψηφιακή εικόνα. Ζούμε μία έκρηξη δημιουργίας εικόνων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί από χείμαρρους φωτογραφιών και φυσικό επόμενο είναι να δημιουργηθούν λέσχες –ομάδες– που να ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Αρκετοί ασχολούνται έχοντας ως κύριο επάγγελμα αυτό του φωτογράφου ή του δάσκαλου γύρω από τη φωτογραφία και ακόμη περισσότεροι για να ικανοποιήσουν μία εσωτερική τους ανθρώπινη ανάγκη αυτή της δημιουργίας της αναγνώρισης αλλά και της επικοινωνίας.

Η φωτογραφία όπως αντιλαμβανόμαστε είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που μπορεί να ‘‘διαβαστεί’’ από πολλές πλευρές όταν αρχίσει κάποιος και εμβαθύνει σε γνώσεις. Όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή μας -έτσι και η φωτογραφία- για να πετύχουν θέλουν αγάπη και αφοσίωση.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Σπηλιώτης Ανδρέας 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.