Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Σκωπτικά, σατυρικά, με χορό και χωρατά, όλα τα ‘χει η βραδιά

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοικτή βιωματική συζήτηση. Όλα αυτά που δε βλέπουμε…

Δ.Τ. Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ..Μέριμνας.. από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τι να κάνουμε με το παλαιό λιμάνι… απαιτούνται συνθέσεις όχι λογικές μηδενικού αθροίσματος !

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο Tulum Uptown

Δ.Τ. Όλα αυτά που δε βλέπουμε.. Αντιμετωπίζοντας διακρίσεις – Οικοδομώντας έμφυλες συμμαχίες – Περνώντας από την παρατήρηση στη δράση

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2023 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

2μερη γνωριμία με χωριά της Ρούμελης στη σκιά των βουνών της

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην έκθεση «Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου»

]

Γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης και νέο πολυχρηστικό Portal από ΠΔΕ – Λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Πάτρας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Αγαπητοί φίλοι

Σας προωθούμε

1) την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να δημιουργήσει ένα νέο πολυχρηστικό Portal με αφορμή την διαβίωσή μας εντός των τειχών της οικίας μας καθώς και μιας νέας γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης.

2) την υπενθύμιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και της τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) ευχόμενοι να είναι αχρείαστα.

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε για τη νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «φωτίζει» τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όπως επίσης την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, την ψυχαγωγία, ακόμα και την ψυχοκοινωνική στήριξη.

Πρόκειται για το Portal menoumedytikiellada.gr, το οποίο ήδη βρίσκεται στο διαδικτυακό «αέρα» και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο και ωφέλιμο «σύντροφο» για κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας -και όχι μόνο- κατά το διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας και ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Μέσα από το πολυχρηστικό Portal, οι πολίτες μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις για τον Covid-19, τα μέτρα προστασίας και τις χρήσιμες οδηγίες, ακόμα και για το νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, μπορούν να βρουν πολλές και καλές ιδέες για ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών, μεγάλων και… μεγαλύτερων, συμβουλές για πνευματική και σωματική άσκηση, ακόμα και να μάθουν καλύτερα για τον τόπο μας, να ακούσουν ραδιόφωνο ή και να μάθουν… ξένες γλώσσες! Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους, αλλά και εθελοντικής προσφοράς.

2611.100405: ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει στους πολίτες μία ακόμα νέα υπηρεσία: Πρόκειται για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Με ένα τηλέφωνο στο νούμερο 2611.100405 (αστική χρέωση) ή με ένα mail στη διεύθυνση grammivoitheias.pde@gmail.com, όποιος επιθυμεί μπορεί να συνομιλήσει ή να απευθύνει ερωτήματα σε ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 20:00. Και ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου και στήριξης για όσους έχουν ανάγκη και επιθυμούν συμβουλές για να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματός τους.

Παρακαλούμε να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία της ΠΔΕ και να προωθήσετε το μήνυμα στα ενδιαφερόμενα μέλη σας.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Σας ενημερώνουμε πως το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, συνεχίζει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη του, όσο και για τις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων παρέχονται τηλεφωνικά, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν συνεννοήσεως, γίνεται συμβουλευτική και διά ζώσης. Το ΣΚ θα λειτουργεί με τον τρόπο αυτό για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων είναι ΔΩΡΕΑΝκαλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

• ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση

• ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)

• εργασιακή συμβουλευτική

• νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.

• συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Το δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από:

• Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

• Τα σαράντα ένα (41) Συμβουλευτικά Κέντρα.

• Τους δεκαοκτώ (18) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό του Κέντρου μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Σταυρούλα Καραθανάση: Σύμβουλος Υποδοχής/ Διοικητική Υπάλληλος

Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-16:00

Κανακάρη 101β, 26221 ΠΑΤΡΑ, Τηλ & Fax: 2610.620059

E-mail: patra@isotita.grwww.kethi.grwww.womensos.gr

Share
Share

Comments are closed.