Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Συζήτηση με θέμα ..Η Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα σήμερα.. με την Ηλιοστάλακτη Κόντου

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

 

Δελτίο Τύπου

21 Σεπτεμβρίου 2011

Συζήτηση με θέμα: H Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα σήμερα

με την Ηλιοστάλακτη Κόντου στην Κοινο_Τοπία

Η Κοινο_Τοπία στα πλαίσια των δράσεων της για την προαγωγή της Υγείας οργανώνει Εκδήλωση – συζήτηση με τη γενική ιατρό Ηλιοστάλακτη Κόντου η οποία θα ενημερώσει για το εκπληκτικό ταξίδι της με την Ομοιοπαθητική Ιατρική που διαρκεί ήδη 2 δεκαετίες και τα σημαντικά πράγματα που έμαθε κι εφαρμόζει από τους 2 εξαιρετικούς δασκάλους της: αφενός τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου Γιώργο Βυθούλκα, κάτοχο βραβείου Νόμπελ (1996) και πιο σημαντικό ομοιοπαθητικό της προηγούμενης χιλιετίας, τίτλος που του απονεμήθηκε πέρυσι ενώπιον 2.500 ομοιοπαθητικών γιατρών στην Ινδία και αφετέρου το μαθητή τουΒασίλη Γκέγκα, ομοιοπαθητικό γιατρό, ο οποίος έχει διδάξει χιλιάδες ομοιοπαθητικούς γιατρούς σε Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αμερική. Η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 7.30-9.30μμ. Για την παρακολούθηση που είναι δωρεάν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2615.002009 1-2μμ καθημερινά και 6-9μμ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Ο Γιώργος Βυθούλκας με τις μελέτες του, τις έρευνες και τις παρατηρήσεις του, που παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια και στα βιβλία του «Ομοιοπαθητική, η Ιατρική του νέου ανθρώπου» και η «Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής» δεν άργησε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους ομοιοπαθητικούς του 20ου αιώνα. Τα βιβλία του μεταφράστηκαν στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Το 1970 ίδρυσε στην Αθήνα την Αθηναϊκή Σχολή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όπου φοίτησαν κυρίως ξένοι γιατροί.

Το 1978 ίδρυσε στην Αμερική με μια ομάδα Αμερικανών γιατρών τη Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Από το 1978 και για πολλά χρόνια δίδαξε στο Σαν Φρανσίσκο και το Σηάτλ. Το 1980 καλείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και του αναθέτουν τη συγγραφή του άρθρου για την Ομοιοπαθητική στο βιβλίο που εξέδωσε ο Π.Ο.Υ. «Παραδοσιακές Ιατρικές». Από το 1995 εξακολουθεί τη διδασκαλία του στη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής Αλοννήσου στην οποία έχουν εκπαιδευτεί 9.000 γιατροί από 32 χώρες). Το 2010 αναγορεύτηκε Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Από έρευνα της περασμένης δεκαετίας το 1/3 των ασθενών επισκέπτονται καικάποιο γιατρό της λεγόμενης εναλλακτικής Ιατρικής και σήμερα υπολογίζεται πως το ποσοστό αυτό φτάνει το 50% με την ομοιοπαθητική να προηγείται στις προτιμήσεις των ασθενών.

Υπάρχει στις μέρες μας ένας αθόρυβος δολοφόνος που σκοτώνει χωρίς να ελκύει τη δημοσιότητα, τους πολιτικούς ή τους σταρ: ο θάνατος από συνταγογραφημένα φάρμακα. Το 2002 στις ΗΠΑ 106.000 άνθρωποι πέθαναν από ανεπιθύμητη ενέργεια φαρμάκου ορθά συνταγογραφημένου από γιατρό και με τα στοιχεία αυτά αναδεικνύεται ως τρίτη αιτία θανάτου στη Δύση μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο σύμφωνα με το Institute of Medicine των ΗΠΑ.

Στο Swiss Medical Journal δημοσιεύτηκε έρευνα όπου δείχνει πως οι επισκέψεις σε γιατρούς που έχουν πέρα της ειδικότητάς τους τίτλο εξειδίκευσης στην Ομοιοπαθητική ή άλλες μεθόδους είναι σημαντικά μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας από τη συμβατική ιατρική αλλά αυξάνουν τους δείκτες ικανοποίησης των ασθενών, το κόστος ανά ασθενή κατ΄ έτος δεν είναι υψηλότερο και το πιο εντυπωσιακό, το κόστος ανά ιατρό ανά έτος είναι κατά 29% μικρότερο από τη συμβατική ιατρική. Έτσι επανήλθε και μετά από δημοψήφισμα η Ομοιοπαθητική στο εθνικό σύστημα Υγείας της Ελβετίας.

Μήπως στις μέρες μας είναι επιτακτική η ανάγκη να ενημερωθούμε για θεραπείες, χωρίς παρενέργειες και ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός και να απαιτήσουμε πια να μπουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Η ομοιοπαθητική ένα σύγχρονο και αξιόπιστο θεραπευτικό εργαλείο έχει ναπροσφέρει πολλά σε οξείες και χρόνιες καταστάσεις όπου η κλασική Ιατρική συνιστά απλώς στους ασθενείς να μάθουν να ζουν με το πρόβλημά τους.

Το 90% των ασθενών που προσέρχονται σε ένα ομοιοπαθητικό ιατρείο έχουν ακούσει αυτά ακριβώς τα λόγια αλλά το ποσοστό ίασης 80% σε έμπειρους ομοιοπαθητικούς είναι ιδιαίτερα ψηλά.

Πού αρχίζει λοιπόν η ομοιοπαθητική και τι μπορεί να μας προσφέρει;

Από ποιους εξασκείται;

Υπάρχουν παρενέργειες από την ομοιοπαθητική αγωγή;

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ποια άλλα φάρμακα μπορεί να παίρνει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική;

Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης αφού προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση της μεθόδου από την Ηλιοστάλακτη Κόντου και μια σύντομη ανάλυση του τρόπου παρασκευής των ομοιοπαθητικών φαρμάκων από τη φαρμακοποιό Λέττα Αθανασοπούλου.  

 

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.