Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ιστορικού Νίκου Τόμπρου. Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828) – Αλλαγή χώρου

Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Σήμερα η 2η παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Θράσος ηχορρυπαινόντων, ανεπάρκεια και προσχηματική δράση των αρχών, απελπίζουν τα θύματα της ηχορρύπανσης

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ιστορικού Νίκου Τόμπρου. Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828)

Δ.Τ. Η πραγματικότητα για την Ηγουμενίτσα, οι εναλλακτικές για το λιμάνι της Πάτρας, και ο Προαστιακός

Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Αναγγελία προγράμματος ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής της Πάτρας

2μερη γνωριμία με την Πρέβεζα, Νικόπολη, Κασσώπη, Ζάλογγο, Βόνιτσα με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Πως τα μέσα σταθερής τροχιάς συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία εν μέσω της Ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας

Δ.Τ. Μια νέα πρόταση και μια πάγια θέση για τον προαστιακό της Πάτρας. 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας

Βραδινό με αφορμή την έναρξη της περιόδου 2023-24 με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιβάλλον, νέες ιδέες, πολιτισμός, ανθεκτικότητα. Οι προτεραιότητες της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στηρίζει τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘daniel’’ περιοχές

Δ.Τ. Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Φθινοπωρινές αποδράσεις της Κοινο_Τοπίας σε Χαλκίδα, Πρέβεζα, Μαδρίτη

Επανέναρξη λειτουργίας γραμματείας Κοινο_Τοπίας (ωράριο)

Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει ανοιχτή μόνο 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου για την καλοκαιρινή περίοδο

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία υπό τους ήχους των κελαρυσμάτων των νερών του ποταμού Γλαύκου

Πέμπτη 6 Ιουλίου, βραδινό με την Κοινο_Τοπία με αφορμή το κλείσιμο της περιόδου 2022-23

]

Δ.Τ. Το παραμύθι «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και την Κοινο_Τοπία

Εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Φεβρουαρίου 2011

Δ.Τ. Το παραμύθι «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο»

παρουσιάζεται από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και την Κοινο_Τοπία

Το παραμύθι του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου «Το μικρό καϊκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 14, Πάτρα) από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ και τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

Πρόκειται για ένα παραμύθι – ύμνο στο μεγαλείο της ψυχής και στις δυνατότητες που όλοι μας ανακαλύπτουμε ότι έχουμε, κόντρα στα στερεότυπα που συνήθως κυριαρχούν. Το κείμενο του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου συνοδεύεται από 15 ζωγραφικά σχόλια του Παναγιώτη Καρώνη, δημιουργώντας μια εντελώς πρωτότυπη σύνθεση που χαρίζει στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία.

Το παραμύθι, αλλά και τα έργα ζωγραφικής που το συνοδεύουν θαπαρουσιάσουν οι:

– Ηλίας Λαμπρόπουλος, Δάσκαλος, Δ/ντής 10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας

Μαίρη Σιδηρά, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

– Καλλιρρόη Τσιλιμάγκου, Ζωγράφος

Το παραμύθι «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο» θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ και θα διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, αλλά και από τον πολυχώρο της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ (Μαιζώνος 139, 4ος όροφος).

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος προερχόμενος από μια οικογένεια με ναυτική παράδοση (παππούς και θείος καπετάνιοι) πάντα είχε το σπόρο της θάλασσας μέσα του. Ο σπόρος αυτός βλάστησε σε αυτό το υπέροχο θαλασσινό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας.

Μεγάλο ρόλο στη σύλληψη και δημιουργία του έργου του έπαιξε η αγάπη του για τα  δύο του παιδιά, τα οποία υπήρξαν έμπνευση και δημιουργική πνοή. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα, όπου ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο το Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη, με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

 

Δύο λόγια για το παραμύθι……

 

Σε μια γωνιά του λιμανιού, ένα μικρό καΐκι κοιτά με δέος τα μεγάλα πλοία που ορθώνονται μπροστά του και ονειρεύεται να γίνει ένα απ’ αυτά.

Αντιμετωπίζοντας καθημερινά την απόρριψη, βρίσκει μοναδική χαρά στην παρέα ενός δελφινιού και ενός γλάρου.

Οι τρεις φίλοι θα ανοιχτούν στο πέλαγος για την καθιερωμένη τους βόλτα. Μια θύελλα, όμως, θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες και ο μικρός μας φίλος θα αναγκαστεί να πάρει μία απόφαση που θα σημαδέψει και θα φωτίσει τις ζωές όλων.

Γνωρίστε τον Σπυράκο, το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο.

Ζήστε μαζί του την περιπέτεια και ανακαλύψτε το μεγαλείο της ψυχής που κρύβεται ακόμα και εκεί που δε φαντάζεσαι.

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

ΤΟ ΔΟΝΤΙ,  www.todonti.gr  Τσιλίρας Ανδρέας 6936.986121   

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ,  www.koinotopia.gr  Σπηλιώτης Ανδρέας 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.