Αγαπητοί φίλοι
Η Κοινο_Τοπία συμμετέχει στην προσπάθεια αποτροπής
της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας
από κάποιες προτάσεις -προς ψήφιση- του σχεδίου νόμου
..Νέο θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις..
και σας προτρέπει να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο στοAVVAZ.ORG για ενημέρωση και υπογραφή του ψηφίσματος.
Η Κοινο_Τοπία όπως και το Δίκτυο Φορέων
για την Προστασία από την Ηχορρύπανση της Πάτρας
εκπροσωπήθηκαν από το στέλεχος της οργάνωσης Λουκά Γεωργίου
στη σύσκεψη συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
στις 21 Σεπτεμβρίου με θέμα το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου.
Για την Κοινο_Τοπία
Ανδρέας Σπηλιώτης
AVVAZ.ORG
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ πολιτών
https://secure.avaaz.org/el/ petition/Proedro_Voylis_ Voyleytes_Topiki_ Perifrereiaki_Aytodioikisi_ Katapsifiste_to_Nomo_tis_ Ihorypansis_kai_tis_Anomias/? eapShlb
Πρόεδρο Βουλής, Βουλευτές, Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Καταψηφίστε το Νόμο της Ηχορύπανσης και της Ανομίας !
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ,
ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το σχέδιο νόμου «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, παρά την πρόθεση αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τόσο τους κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν ΚΥΕ (Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) όσο και τους συνεπείς επιχειρηματίες, υπονομεύονταςσυνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και την ουσία της τοπικής δημοκρατίας!
Εν τέλει ευνοεί την παραβατικότητα, την ασυδοσία και την υποβάθμιση των κεντρικών αστικών και τουριστικών περιοχών.
Οι κάτοικοι των περιοχών όπου λειτουργούν ΚΥΕ λέμε
ΝΑΙ στη διασκέδαση, ΟΧΙ όμως στην ηχορύπανση και την παραβατικότητα!
ΝΑΙ στην υγιή επιχειρηματικότητα, ΟΧΙ στην ασυδοσία!
ΝΑΙ στην ειρηνική συνύπαρξη επιχειρήσεων και κατοικίας!
ΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
Πιο αναλυτικά: Με το σχέδιο νόμου : «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» προβλέπονται τα εξής:
· Κατάργηση της άδειας λειτουργίας για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που θα ανοίγουν πλέον με απλή «γνωστοποίηση» του επιχειρηματία προς τον Δήμο, δηλαδή κατάργηση κάθε προληπτικού ελέγχου.
· Κατάργηση της άδειας μουσικής, η οποία θα δίνεται αυτομάτως με τη «γνωστοποίηση», δηλαδή κατάργηση της διοικητικής πράξης βάσει της οποίας ελέγχεται η παραβατική συμπεριφορά και η ηχορύπανση.
· Έμμεση κατάργηση όλων των ελέγχων αφού είναι δυνητικοί.
· Υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης σε απλό διεκπεραιωτή χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα ελέγχου και διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων και του αστικού περιβάλλοντος των δημοτών της, αφού ακόμα και το μητρώο επιχειρήσεων (ΚΥΕ) τηρείται από το Υπουργείο Βιομηχανίας!
Ζητάμε από τους Βουλευτές
· Να προταχθεί το θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών και να ακολουθήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση απλούστευσης της αδειοδότησης βάσει των προτάσεών μας.
· Να αποσυρθεί η διάταξη για απλή γνωστοποίηση ίδρυσης ΚΥΕ και να προβλεφθεί «έγκριση λειτουργίας» από τον Δήμο ή τις Δημοτικές Κοινότητες (με σύμπτυξη της προέγκρισης ίδρυσης και της άδειας λειτουργίας).
· Να αντιστοιχηθούν οι κατηγορίες των ΚΥΕ με το πολεοδομικό πλαίσιο χρήσεων γης, ώστε να είναι σαφής η κατάταξη τους και να μην καταστρατηγούνται οι προβλέψεις για τα «κέντρα αναψυχής» που υποκρύπτονται στη γενική κατηγορία «επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής».
· Να διατηρηθεί διακριτή άδεια μουσικής, να προσδιοριστούν σαφέστερα οι όροι απαγόρευσης της λόγω παραβατικότητας και να καταγραφεί η ηχορύπανση σαν περιβαλλοντικό αδίκημα.
· Να είναι υποχρεωτικοί οι έλεγχοι εκ των υστέρων της σωστής λειτουργίας και να ασκούνται από πιστοποιημένα όργανα με ευθύνη του Δήμου, ο οποίος να υποχρεωθεί σε τήρηση ηλεκτρονικού μητρώου αδειοδοτημένων επιχειρήσεων, με διαφάνεια και δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες.
Ζητάμε από την Αυτοδιοίκηση
· Να αντιταχθεί στην υποβάθμιση του ρόλου της, να ζητήσει τη δραστική τροποποίηση του Σ.Ν, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της και της δυνατότητας έκδοσης τοπικών κανονιστικών πράξεων για τον έλεγχο του δημόσιου χώρου και της κοινής ησυχίας.