4η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Κυριακή 11 Μαΐου εξόρμηση με δράση και αναψυχή στη Στροφυλιά

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 17 έως και 27 Απριλίου

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην περιοδική έκθεση με θέμα Ιριδισμοί

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Λογαρά…Διπλή ζωή

Δ.Τ. Επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην περιοδική έκθεση με θέμα Ιριδισμοί «Η ιστορία του γυαλιού στην αρχαία Πάτρα»

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το αποκριάτικο πάρτι της Κοινο_Τοπίας

Δ.Τ. Δεκάδες οι συμμετέχοντες στη διάλεξη του Δημήτρη Καλλέ Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Παγκόσμια Μέρα Ποίησης. Πετώ τα άχρηστα πετώ τα περιττά (της Μαντώς Μηναδοπούλου Χαραλαμποπούλου)

Δ.Τ. ”Ανάγνωση, ένας συνεχής διάλογος με το διαφορετικό” με τον συγγραφέα Κώστα Λογαρά

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2024 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Δ.Τ. Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας σκόρπισε μελωδίες και χαρά

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τα Ατάλαντα Ταλέντ

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της..Μέριμνας..από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο εισαγωγικό σεμινάριο ‘‘Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας’’ 4 δίωρα εργαστήρια με τη Μ. Αγραφιώτη

Δ.Τ. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η νεότερη ιστορική έρευνα του Δ.Λυμπουρίδη με θέμα “Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922”

Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η προσπάθεια της Κοινο_Τοπίας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώνεται η προσπάθεια της Κοινο_Τοπίας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει –μετά την παράταση που δόθηκε- ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες την προσπάθεια συλλογής και προώθησης ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου Αχαΐας που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμός και υπόδηση: Φανέλες ή tshirt, μεγέθη Μ,L,XL (κατά προτίμηση όχι λευκές για να μη λερώνονται εύκολα), Αντρικά Εσώρουχα, μεγέθη Μ,L,XL ή Νο 3,4,5, Φόρμες, μεγέθη M,L,XL, Μπλούζες, Κάλτσες, καθώς και Σαγιονάρες-παντόφλες πλαστικές και αθλητικά παπούτσια, μεγέθη 41-44. Τέλος σεντόνια, πετσέτες και μαξιλαροθήκες. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Πετσέτες προσώπου και Σαμπουάν, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, Απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων όλα σε οικονομικές συσκευασίες.

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση των παραπάνω ειδών με χαμηλό κόστος έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (ακόμα και λίγα ευρώ). Η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται με τα χρήματα αυτά να αγοράσει είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές (χονδρικής-στοκ που έχει βρει) και να τα διαθέσει.

Η προώθηση και διανομή των ειδών θα γίνει, όπως και τις άλλες φορές, σε συνεργασία με το Τμήμα φυλακών της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη και τα χρήματα στο κατάστημα ΠΟΤΑ Σπηλιώτη,πεζόδρομος Ρ. Φεραίου 134 (μεταξύ Βότση και Φιλοποίμενος), ώρες καταστημάτων, έως και Παρασκευή 15/12/2017. Πληροφορίες 2615.002009.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.