Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Χαλίλ Γκιμπράν παρουσιάζει η Κοινο_Τοπία

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Μαΐου 2018

Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε κείμενα

του Χαλίλ Γκιμπράν παρουσιάζει η Κοινο_Τοπία

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δράσεων της για την προαγωγή του πολιτισμού, την κατανόηση της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας παρουσιάζει μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στα βιβλίατου Χαλίλ Γκιμπράν ‘‘Ο Προφήτης και ο Κήπος του Προφήτη’’ σε επιμέλεια της εκπαιδευτικού και εμψυχώτριας Αλέκας Ράπτη στον πολυχώρο Επίκεντρο (Νόρμαν 1 και Αγ. Διονυσίου) την Παρασκευή 1 Ιουνίου σε δύο παραστάσεις 8μμ και 10μμ

Για κράτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2615.002009, στο info@koinotopia.gr και στα γραφεία της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος τις μέρες λειτουργίας της γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις. Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη του Σχολείου και του Κέντρου Υγείας των Καλάς.

          Στην εποχή μας ο λόγος του ‘‘Προφήτη’’ ηχεί επίκαιρος και γίνεται εμψυχωτικός και καθοδηγητικός για έναν επαναπροσδιορισμό, μια επανεκκίνηση της ζωής. Ο Χαλίλ Γκιμπράν μ’ ένα λόγο ήρεμο, ποιητικό, υπερβατικό και σταθερό τοποθετεί το βλέμμα μας σ’ ένα ύψος ιδανικό από το οποίο μπορούμε ν’ αντικρίσουμε με διαύγεια την ομορφιά της ύπαρξης και να σεβαστούμε το αγαθό της ζωής όπως γράφει και στο ποίημα του ΓΗ ‘Άκουσα τη ζωή να χαιρετάει τη ζωή’’.

Σχετικά με τον Χαλίλ Γκιμπράν (1883-1931)

Ποιητής, φιλόσοφος και καλλιτέχνης, γεννήθηκε στο Λίβανο, μια γη που γέννησε πολλούς προφήτες σε μαρωνιτική οικογένεια. Η φήμη του και η επίδρασή του, όμως, απλώθηκαν πέρα από την Εγγύς Ανατολή. Η ποίησή του μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Τα σχέδια και οι πίνακές του εκτέθηκαν σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου. Ο Αύγουστος Ροντέν, ο δάσκαλος του, τα συνέκρινε με εκείνα του Γουίλιαμ Μπλέικ. Εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του άρχισε να γράφει στην αγγλική γλώσσα. Στην ποίηση του, η φλόγα της νιότης, συνδυασμένη με τη σοφία της ωριμότητας, διαπερνά τη θλιβερή πραγματικότητα της ανθρώπινης κοινωνίας και οραματίζεται ένα νέο κόσμο ομορφιάς και δικαιοσύνης. Ο Προφήτης (το πιο γνωστό του έργο) και τα άλλα έργα του, που εκδόθηκαν μαζί με τα μυστικιστικά του σχέδια, αγαπήθηκαν από αναρίθμητους αναγνώστες, που βρίσκουν μέσα του μια έκφραση των βαθύτερων συλλήψεων της καρδιάς και του νου του.

Σχετικά με τους Καλάς

Η φυλή των Καλάς εικάζεται βάσει κάποιων ανθρωπολογικών, κοινωνιολογικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών ότι έλκει την καταγωγή της από τους άνδρες του εκστρατευτικού σώματος του Μ. Αλεξάνδρου που κατέλυσε στην περιοχή το 327π.Χ. Τα 2.500-3.000 μέλη της ζουν σε μικρούς οικισμούς τριών στενών απομονωμένων κοιλάδων της οροσειράς του Ινδικού Καυκάσου σε υψόμετρο 2.000-2.500μ.

Οι Καλάς τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων τους και διατηρούν αναλλοίωτη την πλούσια παράδοσή τους, τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις ιστορίες, τα τραγούδια, τους χορούς, τις τελετές και τις μεγάλες γιορτές τους.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.