Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών. Επετειακή εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ”Οι Εκμυστηρεύσεις”

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Σκωπτικά, σατυρικά, με χορό και χωρατά, όλα τα ‘χει η βραδιά

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοικτή βιωματική συζήτηση. Όλα αυτά που δε βλέπουμε…

Δ.Τ. Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ..Μέριμνας.. από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τι να κάνουμε με το παλαιό λιμάνι… απαιτούνται συνθέσεις όχι λογικές μηδενικού αθροίσματος !

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο Tulum Uptown

Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Απριλίου 2024

Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας

για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Ολοκληρώνεται Παρασκευή 26 Απριλίου η δράση συλλογής και προώθησης ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας που πραγματοποιεί ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνική Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμός και υπόδηση: Φανέλες ή t-shirt, μεγέθη Μ,L,XL Αντρικά Εσώρουχα, μεγέθη Μ,L,XL ή Νο 3,4,5 (κατά προτίμηση όχι λευκά), Φόρμες, και Φούτερ μεγέθη M,L,XL, Μπλούζες, Κάλτσες. Τέλος σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες προσώπου. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Σαμπουάν, Αφρόλουτρο, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, Απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων στο χέρι, Χαρτί υγείας, όλα σε οικονομικές συσκευασίες.

Μπορείτε βέβαια να ενισχύσεται τη δράση με ένα ποσό (ακόμα και μερικά ευρώ). Η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται με τα χρήματα αυτά να αγοράσει είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές (χονδρικής-στοκ που έχει βρει) και να τα διαθέσει.

Η προώθηση και διανομή των ειδών θα γίνει, όπως και τις άλλες φορές, σε συνεργασία με το Τμήμα φυλακών της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε καταστήματα κράτησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη ή τα χρήματα στο στέκι της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2610.622250 τις παραπάνω ώρες, στο 2610.277171 τις υπόλοιπες και στο info@koinotopia.gr

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.277171

Share
Share

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών. Επετειακή εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

Αγαπητοί φίλοι

Σας προωθούμε την ενδιαφέρουσα εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ για τη σημασία των λεκανών απορροής ποταμών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30μμ στο ΤΕΕ πιστεύοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το πολύτιμο αυτό αγαθό, το νερό

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία

ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

 10 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ

Τη σημασία των λεκανών απορροής και την ανάγκη σεβασμού τους, για τη διατήρηση σε καλή ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των πολύτιμων υδάτων μας, αλλά και τα προβλήματα υφαλμύρινσης στο υδατικό σύστημα του Λαρισσού ποταμού της Δ. Αχαΐας, αναδεικνύει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε εσπερίδα που διοργανώνει στα πλαίσια επετειακής εκδήλωσης λόγου, για τα 38 χρόνια από την ίδρυσή της (1986).

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 6.30μμ στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τριών Ναυάρχων 40, στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

1. Εισαγωγική ομιλία – τοποθέτηση μέλους της ΟΙΚΙΠΑ για την ανάγκη σύμφωνης, με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διαχείρισης των λεκανών απορροής.

2. Ομιλία του κ. Νικολάου Κατριβέση, Δρα Γεωλόγου, στελέχους της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Η διαχείριση των υδατικών πόρων μέσω των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών. Γενικά στοιχεία, τοπική εφαρμογή στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας»

3. Ομιλία του κ. Νικολάου Δεπούντη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συντονιστή του έργου«WaterIQ» με θέμα: «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της υδρογεωλογικής έρευνας και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρινσης στο υπόγειο υδατικό σύστημα του Λαρισσού ποταμού της Δυτικής Αχαΐας»

Καλούμε τους φίλους της ΟΙΚΙΠΑ και κάθε ενεργό πολίτη να παρευρεθεί. Η χώρα μας είναι ευνοημένη από πλευράς εσωτερικών υδάτων, τα οποία διατηρούνται γενικά σε καλή κατάσταση στην πλειοψηφία τους. Παραταύτα η χώρα μας είναι υπό παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αποτυχία εφαρμογής της θεμελιώδους ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα νερά.

Η ανάδειξη του θέματος στην κοινωνία των πολιτών, με όρους επιστημονικής τεκμηρίωσης, συμβάλλει στην κατανόηση των προβλημάτων και τη διατήρηση των πολύτιμων εσωτερικών υδάτων μας σε καλή κατάσταση, με δεδομένη μάλιστα την αύξηση των ανησυχιών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Share
Share

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024

10 Απριλίου 2024

Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

 Απρίλιος- Ιούνιος κάθε Τρίτη 7.15μμ πρόβες Χορωδιακού σχήματος Κοινο_Τοπίας

 10 Απριλίου Τετάρτη 7.30μμ παρουσίαση βιβλίου ‘‘Οι εκμυστηρεύσεις’’ του Ασημάκη Παπαδόπουλου στο café Μώλος (τέρμα Αγ. Νικολάου). θα μιλήσουν οι: Έφη Aναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας <<ΔΑΝΙΗΛΙΣ>>, Δρ. Μαρία Θεοδωράτου–Μπέκου, Κλινική Ψυχολόγος, Αναστασία Μίαρη, Νοσηλεύτρια, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Msc.

 21 Απριλίου Κυριακή περιήγηση στα αποτυπώματα του Τσίλερ στην Πάτρα της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών με τον Συντηρητή Έργων Τέχνης, Μουσειολόγο και συγγραφέα, Ξενοφώντα Παπαευθυμίου με την υποστήριξη της Κοινο_Τοπίας (για μέλη, με κράτηση θέσης από 11 Απριλίου).

 25 Απριλίου Πέμπτη 8μμ γνωριμία του Αγίου Όρους μέσα από το φωτογραφικό φακό, τους χάρτες και τις πληροφορίες του Ανδρέα Μιχαλόπουλου αποτυπωμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://athosmaps.blogspot.com που με πολύ μεράκι έχει δημιουργήσει. Πολυχώρος Κοινο_Τοπίας (με κράτηση θέσης από 11 Απριλίου)

 23-29 Σεπτεμβρίου 7μερη επίσκεψη Κωνσταντινούπολης και Πριγκηπόννησων (οδική). Ένα οδοιπορικό στην Πόλη που διαρκώς αναγεννιέται και μεταλλάσσεται επιβλητικά απρόσιτη ξεγελώντας την κοινή λογική και την περιχαρακωμένη σοφία των λογίων (Γιάννης Ξανθούλης, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας). Κρατήσεις από 11 Απριλίου

 Μάιος-Ιούνιος Συνεδριάσεις Ενεργών Μελών Τετάρτη 15/5, 12/6 στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας

Πέραν των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων

βρίσκονται σε διερεύνηση κ’ άλλες που θα ανακοινωθούν

Πληροφορίες ή κρατήσεις για όλα τα παραπάνω στο 2610.277171 (απαντά πολλές μέρες και ώρες), στο 2610.622250 κατά το ωράριο λειτουργίας της γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, στο info@koinotopia.gr και στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153 (ισόγειο).

Κάποια μέρα θα ξυπνήσεις και δε θα υπάρχει πια άλλος χρόνος για να κάνεις τα πράγματα που πάντα ήθελες. Κάν’ τα τώρα.

Πάουλο Κοέλο, 1947, Βραζιλιάνος συγγραφέας

Share
Share

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ”Οι Εκμυστηρεύσεις”

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Απριλίου 2024

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου

‘‘Οι εκμυστηρεύσεις’’

Οι εκδόσεις GOTSIS, ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας <<ΔΑΝΙΗΛΙΣ>> με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ‘‘Οι εκμυστηρεύσεις’’ την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 7.30μμ στο cafe Μώλος, (τέρμα Αγίου Νικολάου).

Για το συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Aναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας <<ΔΑΝΙΗΛΙΣ>>, Δρ. Μαρία Θεοδωράτου – Μπέκου, Κλινική Ψυχολόγος, Αναστασία Μίαρη, Νοσηλεύτρια, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Msc.

Tην παρουσίαση θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. Θα ακολουθήσει παρέμβαση από το συγγραφέα και διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας Μουσικής.

Σχετικά με το βιβλίο

Παρουσιάστηκαν τα όνειρα μπροστά μου. Ήσαν όνειρα όμορφα γεμάτα εντυπωσιακά και φανταχτερά χρώματα. Έδιναν ηρεμία στην ψυχή μου, γαλήνη στην καρδιά μου και δημιουργικότητα στο νου μου. Ήσαν ζωντανά όνειρα που με γέμιζαν ελπίδα και αισιοδοξία. Ο ήλιος έλαμπε πάντα στη ζωή μου. Κάποια στιγμή ξύπνησα . Ήταν βίαιο και ξαφνικό ξύπνημα…

Ο σωματικός βιασμός μου και μετά ο ψυχικός, με προσγείωσαν στη δύσκολη καθημερινή ζωή. Γιατί η γυναίκα να κακοποιείται και συχνά να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης; Γιατί να αντιμετωπίζεται σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας; Γιατί …

Ο Ασημάκης Κ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 1968 πήγε για σπουδές στο Λονδίνο όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981. Από τότε ζει οικογενειακώς στην Πάτρα. Υπήρξε Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών για 6 χρόνια και είναι ακόμα ενεργός ορειβάτης. Είναι μέλος του σωματείου <<Φάρος Ποντίων>>, της <<Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου>> του <<Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου>> κ.α.

Το μυθιστόρημα <<Οι εκμυστηρεύσεις>>, είναι το τέταρτο που εκδίδει μετά το βραβευμένο <<Ο σφαγέας του Πόντου>> το 2000, το <<Βόλφγκανγκ Γκούντμαν, μια απίστευτη περιπέτεια>> το 2010 και το <<Η ζωή της Ζωής>> το 2017.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.277171

Share
Share

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι

Αγαπητοί φίλοι

με αφορμή την παγκόσμια μέρα αυτισμού σας προωθούμε την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα 6-8μμ στην Αγορά Αργύρη το σωματείο γονέων και φίλων Ατόμων με αυτισμό Αχαίας <<Μίτος>>. Για τους ομιλητές καθώς και περισσότερα μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα.

Ακολουθεί άρθρο που μας έστειλαν.

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Σωματείο γονέων και φίλων

Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας «ΜΙΤΟΣ»

Καλαβρύτων & Αξαρλιάν, Αγ.Γεώργιος Λάγγουρα

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

“Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι.”

Η δημιουργία μιας συνεκτικής και υποστηρικτικής κοινότητας είναι κρίσιμη για την ευημερία, τη συμπερίληψη και την ανάπτυξη των ατόμων με αυτισμό.

Το Πάζλ του Αυτισμού

Ο αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή που διαρκεί ολόκληρη τη ζωή. Τα άτομα στο φάσμα του Αυτισμού παρουσιάζουν δυσκολίες στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων, στην επικοινωνία, στη σκέψη και στη συμπεριφορά. Επηρεάζεται έτσι η ψυχολογική, η συναισθηματική και η κοινωνική ανάπτυξή τους, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν.

Η 2α Απριλίου είναι ημέρα αφιερωμένη διεθνώς στον Αυτισμό. Το ενδιαφέρον παγκοσμίως είναι μεγάλο, λόγω της αυξημένης συχνότητας του αυτισμού (1 στα 68 παιδιά και σύμφωνα με τελευταία έρευνα 1 στα 45 παιδιά, δηλαδή περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού !) αλλά και της σοβαρότητας και της χρονιότητας.

Την ημέρα αυτή επιχειρείται μεγιστοποίηση της ενημέρωσης του κοινού στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους. Η ενημέρωση έχει στόχο την ανάπτυξη δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, καθώς και υποστηρικτικές δομές για την ενήλικη ζωή, για όσους τις έχουν ανάγκη.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση και την αποδοχή, το σεβασμό και την αγάπη των ατόμων με αυτισμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2017 ανακήρυξε τον Αυτισμό ως την υπ’ αριθμόν ένα Παγκόσμια επιδημία! Παρ’ όλα αυτά δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από την πολιτεία μας, αλλά ούτε και από την επιστημονική κοινότητα. Πόσω μάλλον από την κοινωνία μας, τη στιγμή που πολλές φορές δύσκολα γίνεται αποδεκτός ο Αυτισμός ακόμα και από την ίδια την οικογένεια.

Το κοινωνικό μας κράτος πάσχει, περιοριζόμενο κυρίως στην παροχή επιδομάτων, χωρίς την ανάπτυξη κατάλληλων και επαρκών υπηρεσιών και υποδομών. Το κενό αυτό προσπαθούν να το αναπληρώσουν μέχρι ένα βαθμό, συνασπισμένοι γονείς που δημιουργούν συλλόγους, όπως ο δικός μας, προκειμένου να υλοποιηθούν και να λειτουργήσουν δομές και να οργανωθούν υπηρεσίες στελεχωμένες κατάλληλα, και να καλυφθούν κάποιες από τις πάρα πολλές ανάγκες των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων με διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος.

Είναι γεγονός πως τελευταία δρομολογήθηκαν με πολύ προσπάθεια σημαντικά έργα. Κάποια από αυτά έχουν υλοποιηθεί στην πόλη μας και σύντομα ελπίζουμε πως θα ολοκληρωθούν πολύ περισσότερα. Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία από Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Πατρέων και με τη δωρεά οικοπέδου του Σταθακοπουλείου κληροδοτήματος, πιστεύουμε βάσιμα πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική δομή για τον Αυτισμό στην πόλη μας. Σύντομα θα είναι έτοιμη μια δομή που θα περιλαμβάνει Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αυτισμό, και θα τη λειτουργεί ο σύλλογος γονέων και φίλων των ατόμων με Αυτισμό «Μίτος».

Το έργο του συλλόγου μας «ΜΙΤΟΣ» είναι πολύπλοκο όσο πολύπλοκος είναι και ο Αυτισμός. Με πολύ κόπο και συλλογική προσπάθεια, έχοντας την αρωγή πολλών συμπολιτών μας, επιστημόνων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Αυτισμού, εκτός από τη δημιουργία υποδομών, συμβάλουμε και στην ανάπτυξη υπηρεσιών και στη μετάδοση και διάχυση της γνώσης για τον Αυτισμό, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και ιατροπαιδαγωγικές τάσεις. Πιστεύουμε πως έτσι συμβάλλουμε έμπρακτα στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και αντιμετώπιση, που θα οδηγήσει στην αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με Αυτισμό, ώστε να απολαμβάνουν μια χαρούμενη ζωή, χωρίς στιγματισμό, χωρίς περιθωριοποίηση και κοινωνικό Bulling, χωρίς αποκλεισμούς στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά που απολαμβάνουμε όλοι.

Χρειάζεται η συμμετοχή όλων, ώστε να δημιουργήσουμε έναν πιο ανοικτό, συμπονετικό, συμπεριληπτικό και φιλικό κόσμο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Αγαπάμε, Στηρίζουμε, Κατανοούμε

Προς μια πιο φιλική κοινωνία για τον αυτισμό

Πρόσκληση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Μίτος»

σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων

και υπό την αιγίδα της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων

σας προσκαλεί την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα: 18:00-20:00

στην Αγορά Αργύρη

σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

«Η κοινωνική διάσταση του Αυτισμού»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Share
Share