Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Ξενάγηση και ενημέρωση για τους μαθητές του ΣΔΕ στην έκθεση για τους Υγρότοπους με τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr

Δελτίο Τύπου

11 Φεβρουαρίου 2011

Ξενάγηση και ενημέρωση για τους μαθητές

του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στην έκθεση για τους Υγρότοπους

 

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (Σ.Δ.Ε.) στην έκθεση φωτογραφίας για τους υγροτόπους στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας.

Οι σπουδαστές συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους Τάσο Αθανασόπουλο (γεωπόνο) επισκέφθηκαν την έκθεση όπου περιηγήθηκαν από την Ελισσάβετ Τζοβάνη ξεναγό εθνικών δρυμών του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, συζήτησαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σημασία του προστατευόμενου οικοσυστήματος και πήραν αναμνηστικά.

Το όλο πρόγραμμα έγινε με τη στήριξη της Διευθύντριας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας Ιωάννας Κυρίτση και του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Η παραγωγική συνεργασία του ΣΔΕ με την Κοινο_Τοπία και άλλες Μ.Κ.Ο. όπως και με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά έχοντας δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη σχέση με απτά αποτελέσματα.

Η έκθεση φωτογραφικού και πληροφοριακού υλικού που θα είναι ανοιχτή ως και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται από την ΟΙΚΙΠΑ και την Κοινο_Τοπία. σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Περιλαμβάνει πληροφορίες για το ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και το εθνικό πάρκο υγροτόπων ΚΟΤΥΧΙΟΥ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ εστιάζοντας στις λιμνοθάλασσες του Αράξου, του Κοτυχίου και του Προκόπου αλλά και στο έλος της Λάμιας. Επίσης εκτίθενται φωτογραφίες με χαρακτηριστικά είδη της τοπικής πανίδας (θηλαστικά, ψάρια, αμφίβια, πουλιά) αλλά και εντυπωσιακές γιγαντοφωτογραφίες από το βιότοπο. Παράλληλα στο χώρο θα παρουσιάζονται σχετικές εκδόσεις και υλικό για περιβαλλοντικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας. Για τους επισκέπτης θα υπάρχει προς διάθεση ενημερωτικό υλικό.

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης, 2615.002009 (ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ)

Ελισσάβετ Τζοβάνη, eltzovani@hotmail.com (Φορέας Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς)

Share
Share

Comments are closed.