Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Πραγματοποιήθηκε το ταξίδι-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μ. Χατζιδάκι από την Ομάδα “Στεκιού” της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» και τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας

Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το ταξίδι-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μ. Χατζιδάκι από την Ομάδα “Στεκιού” της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»

και τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου από την ομάδα εθελοντών “Στεκιού” της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» και τη Χορωδία της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr η εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την απώλεια του Μάνου Χατζιδάκι.

Το μικρό αυτό ταξίδι-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι που έγινε στο στέκι της Κίνησης <<ΠΡΟΤΑΣΗ>> με ελεύθερη είσοδο η χορωδία της Κοινο_Τοπίας -που για πρώτη φορά παρουσίασε δουλειά της στο κοινό της Πάτρας- ερμήνευσε μερικά αντιπροσωπευτικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι όπως το φεγγάρι είναι κόκκινο, το πέλαγο είναι βαθύ, χάρτινο το φεγγαράκι, τ΄αστέρι του βοριά, οδός ονείρων, τα παιδιά του Πειραιά, Περιμπανού, Κεμάλ, πες μου μια λέξη υπό τη διεύθυνση της μουσικού και υψίφωνου Λίνας Γερονίκου και τη συνοδεία της πιανίστα Ελένης Παπαπροκοπίου.

Τα μέλη της Ομάδας «ΣΤΕΚΙΟΥ» ανέλαβαν να ξεναγήσουν το κοινό στη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη χρησιμοποιώντας μια «θεατρική» προσέγγιση, μέσα από βιογραφικές αφηγήσεις, κείμενα του ίδιου του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και ιστορίες που μας διηγήθηκαν οι φίλοι του για τη ζωή του.

Από τη χορωδία της Κοινο_Τοπίας συμμετείχαν τα μέλη Αναστασόπουλος Νίκος, Αλεβιζάκη Φρόσω, Αντωνοπούλου Χαρά, Γιαννικοπούλου Φαίη, Δανελάτου Ελένη, Δημοπούλου Ελένη, Θεοφιλάτου Κέλυ, Θεοχάρους Αίγλη, Κασπίρη Μέτη, Κλάδη Ελένη, Λαζανά Φρόσω, Μαστραντωνάκη Γεωργία, Μαυροειδή Χρυσάνθη, Μαυροπούλου Χριστίνα, Μητροπούλου Γεωργία, Μουθούνη Χρυσάνθη, Μπιλίρη Μαρία, Παπαδημητροπούλου Αγγελική, Στεφανοπούλου Ελένη, Τζόλα Ειρήνη κ Χριστοδουλοπούλου Δήμητρα.

Στο μικρό αυτό ταξίδι-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι οι παλιότεροι αναπόλησαν τις μοναδικές στιγμές της μουσικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας του μεγάλου αυτού συμβόλου του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού αλλά και οι νεότεροι γνώρισαν μέσα από εικόνες, κείμενα αλλά κ τραγούδια του Μάνου τη μοναδική προσφορά του.

Γνώρισαν τον ασυμβίβαστο και πρωτοπόρο, τον εχθρό της σοβαροφάνειας και των παγιωμένων αντιλήψεων, τον λάτρη της «νεότητας» και της συνεχούς αμφισβήτησης που με όπλο του την ελληνική αλλά και την οικουμενική παιδεία, συνέδεσε τη λόγια με τη λαϊκή μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα «νέο» ήχο, ένα «νέο» τραγούδι που έχει τις ρίζες του τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.

Αποσπάσματα από τη βραδιά μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους

Πληρ. για δημοσιογράφους: 2610.451790 (8πμ-12μμ) (ΠΡΟΤΑΣΗ), 2615.002009 (Κοινο_Τοπία)

Share
Share

Comments are closed.