Δ.Τ. Δεκάδες οι συμμετέχοντες στη διάλεξη του Δημήτρη Καλλέ Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Παγκόσμια Μέρα Ποίησης. Πετώ τα άχρηστα πετώ τα περιττά (της Μαντώς Μηναδοπούλου Χαραλαμποπούλου)

Δ.Τ. ”Ανάγνωση, ένας συνεχής διάλογος με το διαφορετικό” με τον συγγραφέα Κώστα Λογαρά

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2024 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Δ.Τ. Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας σκόρπισε μελωδίες και χαρά

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τα Ατάλαντα Ταλέντ

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της..Μέριμνας..από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο εισαγωγικό σεμινάριο ‘‘Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας’’ 4 δίωρα εργαστήρια με τη Μ. Αγραφιώτη

Δ.Τ. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η νεότερη ιστορική έρευνα του Δ.Λυμπουρίδη με θέμα “Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922”

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας με πυξίδα τις Ανθρώπινες Ανάγκες. Εισαγωγικό δίωρο σεμινάριο με τη Μαγδαληνή Αγραφιώτη

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συνέδραμε 4 περιπτώσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει και άλλες περιπτώσεις

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία κόβει την πίτα της και σας περιμένει για ανταλλαγή ευχών εν μέσω ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Δ.Τ. Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία. Παρουσίαση-συζήτηση στην Κοινο_Τοπία με τη Βηθλεέμ Φακίδου

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Οκτωβρίου 2017

Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία

Παρουσίαση-συζήτηση στην Κοινο_Τοπία με τη Βηθλεέμ Φακίδου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την Προαγωγή της Υγείας και της ποιότητας της ζωής οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Υγεία ή αρρώστιαΗ παρουσίαση ‘‘τροφή για συζήτηση’’ θα γίνει από τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και Φυσικοπαθολόγο Βηθλεέμ Φακίδου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 7.30μμ με δωρεάν είσοδο αλλά με κάρτα κράτησης θέσης η οποία θα δίνεται από τη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο 2615.002009.

Μέσα από την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα με τη χρήση του λόγου και εποπτικό υλικό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του.

Όλοι μιλάνε για την υγεία σαν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο. Ακόμη και ο καθημερινός χαιρετισμός μας είναι γεια σου, δηλαδή περιέχει τη λέξη υγεία που είναι πρωταρχικό καθήκον απέναντι στον εαυτό μας. Όταν είμαστε άρρωστοι δε μπορούμε να χαρούμε τίποτε στη ζωή.

Στην αρχαιότητα έδιναν μεγάλη σημασία στη φυσική υγιεινή για διατήρηση της υγείας. Υδροθεραπευτήρια με ιαματικό νερό, λασπόλουτρα, βότανα, ατμόλουτρα (χαμάμ) ήταν σε καθημερινή χρήση από τους αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους ακόμη και στην Τουρκοκρατία. Στην Κίνα πριν 5000 χρόνια οι άρχοντες που είχαν την οικονομική ευχέρεια είχαν γιατρούς σαν σύμβουλους που τους πλήρωναν και η δουλειά τους ήταν να τους διατηρούν υγιείς.

Δυστυχώς στις μέρες μας ελάχιστοι γιατροί έχουν την ειδικότητα του φυσικοπαθολόγου, που ασχολείται με τη διατήρηση της υγείας. Το 99% του ιατρικού κόσμου ασχολείται με την ασθένεια. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε τους λόγους και τις συνθήκες που μας κάνουν ευάλωτους σε παθήσεις και πως θα χτίσουμε μια δυνατή ψυχοσωματική ολότητα. Την εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση θα ακολουθήσουν 8 μηνιαίες στις οποίες θα προσεγγίζονται διαφορετικά θέματα με συνεργάτες αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Η Βηθλεέμ Φακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μεταλλουργός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Πατρών και πήρε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εργάζεται έως σήμερα σαν Γενικός Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή. Είναι Βελονίστρια μέλος της Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και 35 χρόνια είναι καρποχορτοφάγος.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.