Δ.Τ. Μια νέα πρόταση και μια πάγια θέση για τον προαστιακό της Πάτρας. 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας

Βραδινό με αφορμή την έναρξη της περιόδου 2023-24 με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιβάλλον, νέες ιδέες, πολιτισμός, ανθεκτικότητα. Οι προτεραιότητες της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στηρίζει τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘daniel’’ περιοχές

Δ.Τ. Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Φθινοπωρινές αποδράσεις της Κοινο_Τοπίας σε Χαλκίδα, Πρέβεζα, Μαδρίτη

Επανέναρξη λειτουργίας γραμματείας Κοινο_Τοπίας (ωράριο)

Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει ανοιχτή μόνο 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου για την καλοκαιρινή περίοδο

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία υπό τους ήχους των κελαρυσμάτων των νερών του ποταμού Γλαύκου

Πέμπτη 6 Ιουλίου, βραδινό με την Κοινο_Τοπία με αφορμή το κλείσιμο της περιόδου 2022-23

Δ.Τ. Το πολιτιστικό απόθεμα των εκατοντάδων εικαστικών έργων του Ιδρύματος Ελληνικής Διασποράς εντυπωσίασε τα μέλη της Κοινο_Τοπίας

2μερη γνωριμία με τη Χαλκίδα, πορθμό Ευρίπου, Ερέτρια, Νέα Αρτάκη με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Επίσκεψη-γνωριμία με το Ίδρυμα Ελληνικής Διασποράς

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε από την Κοινο_Τοπία το αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη

Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

]

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

19 Δεκεμβρίου 2018

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό εργαστήρι

γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ωρο βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το ψυχόδραμα, που οργάνωσε και αυτή τη χρονιά η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπίαwww.koinotopia.grσε συνεργασία με τη Ζωή Ντότσικα, κοινωνιολόγο, εκπ/νη ψυχοδραματίστρια, συνεργάτη ΨΥΚΑΠ https://www.youtube.com/watch?v=9oVlZquUc και εθελοντή του συλλόγου.

Μέσα από την ομαδική δράση, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη ψυχοδραματική φιλοσοφία και τις ψυχοδραματικές τεχνικές.

Σ’ ένα κλίμα οικειότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, τα μέλη της ομάδας άρχισαν να διερευνούν και να αγγίζουν πτυχές του εαυτού τους, ενώ παράλληλα ανακάλυπταν πως έχουν κοινές αγωνίες και προβληματισμούς με τον απέναντι, με το διπλανό, με το κάθε μέλος της ομάδας.

Δίνοντας αξία στη στιγμή, δημιούργησαν επί σκηνής το δικό τους σενάριο και έγιναν πρωταγωνιστές της δικής τους μοναδικής ιστορίας, αλλά και «ηθοποιοί» στις ιστορίες των άλλων.

Από το Δεκέμβριο του 2018 στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Πάτρας θα λειτουργήσει εβδομαδιαία βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε μια πιο συστηματική βάση.

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ετυμολογικά, βγαίνει από την ψυχή και το δράμα,δηλαδή η δράση της ψυχής.Χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το θέατρο σαν εργαλεία κυρίως ώστε να επιτύχει τη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο ψυχόδραμα, δημιουργείται ένας χώρος, όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να χωρέσουμε όλοι μαζί, και με αφορμή τη διαφορετικότητά μας να φτάσουμε στα κοινά μας σημεία και να τα αγκαλιάσουμε!

Το ψυχόδραμα και κυρίως η ομάδα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία άλλη μορφή οικογένειας, να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας, μοιράσματος και «ανήκειν». Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος να σχετιζόμαστε διαφορετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή, μία μέθοδος για μία πιο συνεργατική και ανθρώπινη επικοινωνία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: psychodramaticcenter.gr

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.