Δ.Τ. 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. 1921-2021, Εκατό χρόνια από την έναρξη της μαζικής ακρόασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Κοινο_Τοπία εξυπηρετεί μόνο κατόπιν ραντεβού

Δ.Τ. Γενναιόδωρα Ενεργά Μέλη και υποστηρικτές συνεισέφεραν οικονομικά για την επιβίωση της Κοινο_Τοπίας και τη στήριξη των ανθρωπιστικών της δράσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Επαναλειτουργία της γραμματείας της Κοινο_Τοπίας

Λεκτικοί συνειρμοί για την απώλεια του γλύπτη Δ. Γερολυμάτου (του Σάκη Κάπαρη)

Το εμβόλιο και εμείς… (της Μαίρης Μακρή, Βιοχημικού)

Πολλές πολλές ευχές για το 2021 από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ υποψήφια στα «Πρόσωπα της χρονιάς 2020» αξίζει την επιβράβευση μέσω της ψήφου μας

Δ.Τ. Το παζάρι της Κοινο_Τοπίας έγινε ηλεκτρονικό και σας περιμένει. Στηρίζουμε την κοινωνία των Ενεργών Πολιτών

Δ.Τ. Ο ΝΗΡΕΑΣ συμμετείχε στο 23ο Φόρουμ Ανάπτυξης με θέμα «Οι κοινωνικές οργανώσεις μπροστά στα νέα δεδομένα»

Δ.Τ. Αυτές τις γιορτές κάνω μια δωρεά στην Κοινο_Τοπία. Στηρίζω την κοινωνία των Ενεργών Πολιτών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘Ιανός’’ και τα συνακόλουθά της

Δ.Τ. H Συμμετοχή του ΝΗΡΕΑ στο 23 Φόρουμ Ανάπτυξης «Οι κοινωνικές οργανώσεις μπροστά στα νέα δεδομένα»

Δ.Τ. Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τη χρονιά του covid

Κάθε άλλο παρά τελειώσαμε με την ΑΜΙΑΝΤΙΤ (του Γιώργου Κανέλλη)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αναστολή λειτουργιών της Κοινο_Τοπίας που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκαν στην Κοινο_Τοπία η 2η και 3η εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση για τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων στη καθημερινότητά μας

Δ.Τ. Το εντευκτήριο της Κοινο_Τοπίας σας περιμένει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στον πολυχώρο της οργάνωσης

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε από την Κοινο_Τοπία η επίσκεψη-γνωριμία με το καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων και τις ιστορικές μνήμες που το συνοδεύουν

Δ.Τ. Επίσκεψη-γνωριμία με το καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων και τις ιστορικές μνήμες που το συνοδεύουν από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Μεσημεριανό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Νοεμβρίου 2019

Μεσημεριανό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας

μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Το μεσημεράκι της 17ης Νοέμβρη από τις 1.30μμ και για όσο κρατήσει…τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr διάλεξαν για ένα φθινοπωρινό συναπάντημα.

Το αυθεντικό τσιπουράδικο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ θα είναι το κατάστημα εστίασης που θα φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση και στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μεζέδες και εδέσματα από το μενού του καταστήματος εστίασης που βρίσκεται στην πλατεία Πυροσβεστείου (Κορίνθου 104-108).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ακούσουν ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά από μια τριμελή ορχήστρα φίλων της Κοινο_Τοπίας που ευγενικά προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν την παρέα.

Η συμμετοχή σας θα πρέπει να δηλωθεί για να διευκολυνθεί η προετοιμασία του καταστήματος και για να κρατηθούν προσκλήσεις-θέσεις. Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2615.002009, στο info@koinotopia.gr ή στη γραμματεία της οργάνωσης η οποία λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου).

Και μιας και ο λόγος για το τσίπουρο δύο λόγια γι αυτό …

Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό οινοπνευματώδες ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Η Τσικουδιά ή Ρακή στην Κρήτη είναι κάτι ανάλογο, ωστόσο η κυριότερη διαφορά του είναι ότι η τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης. Σε άλλες χώρες, παρόμοια ποτά είναι η ιταλική γκράπα, το αράκ της Μέσης Ανατολής και η ζιβανία της Κύπρου.

Το τσίπουρο έχει τις περισσότερες φορές 36 με 45 αλκοολικούς βαθμούς. Δεν πρέπει να συγχέεται με το ούζο, ποτό με διαφορετικό τρόπο παρασκευής.

Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη στέμφυλων (ή στράφυλα ή τσίπουρα) δηλαδή από τα ράκη (υπολείμματα) των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Επίσης είναι δυνατή η απόσταξη ολόκληρων των σταφυλιών, οπότε σε αυτήν την περίπτωση η απόδοση είναι μεγαλύτερη, ή και έτοιμου κρασιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο λευκά όσο και κόκκινα σταφύλια.

Κατά την απόσταξη προστίθενται κάποιες φορές στον αποστακτήρα, εκτός από τα στέμφυλα, διάφορες αρωματικές ουσίες, όπως γλυκάνισος, μάραθος κ.ά. ή στην Κρήτη φύλλα καρυδιάς. Ο γλυκάνισος είναι η αιτία του “ασπρίσματος” του τσίπουρου όταν προστίθεται νερό ή πάγος. Συχνά το τσίπουρο αποστάζεται και δεύτερη φορά, αφού έτσι βελτιώνεται η ποιότητά του.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

Comments are closed.