Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση με δράση και αναψυχή στη Στροφυλιά

5η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Ο Γυμνός Οφθαλμός και η Κοινο_Τοπία προβάλουν την ταινία Κοριτσάκι, ακολουθεί συζήτηση στη θεματική

Δ.Τ. Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση Στιγμές της ζωής των ανθρώπων στην Πάτρα από την προϊστορία έως τον 20ο αιώνα

Η Ευρώπη μας, μια «Υπερδύναμη του καλού» ! του Γιώργου Κανέλλη

3η Πολιτιστική επίσκεψη Αθήνα (Βιβλιοθήκη Αδριανού, Μεγάλη Παναγιά, Τζαμί Τζισδαράκη, Μουσείο Αυτοκινήτου, Παναθηναϊκό Στάδιο-Καλλιμάρμαρο)

Δ.Τ. Στιγμές της ζωής των ανθρώπων στην Πάτρα από την προϊστορία έως τον 20ο αιώνα με τη Γιώτα Καΐκα και την Κωνσταντίνα Ακτύπη

4η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Κυριακή 11 Μαΐου εξόρμηση με δράση και αναψυχή στη Στροφυλιά

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 17 έως και 27 Απριλίου

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην περιοδική έκθεση με θέμα Ιριδισμοί

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Λογαρά…Διπλή ζωή

Δ.Τ. Επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην περιοδική έκθεση με θέμα Ιριδισμοί «Η ιστορία του γυαλιού στην αρχαία Πάτρα»

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το αποκριάτικο πάρτι της Κοινο_Τοπίας

Δ.Τ. Δεκάδες οι συμμετέχοντες στη διάλεξη του Δημήτρη Καλλέ Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Παγκόσμια Μέρα Ποίησης. Πετώ τα άχρηστα πετώ τα περιττά (της Μαντώς Μηναδοπούλου Χαραλαμποπούλου)

Δ.Τ. ”Ανάγνωση, ένας συνεχής διάλογος με το διαφορετικό” με τον συγγραφέα Κώστα Λογαρά

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2024 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Τεχνητή Νοημοσύνη. Χτες γνωστή, σήμερα φίλη, αύριο τι;

Δ.Τ. Συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνο

Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου για την Προστασία

από το Παθητικό Κάπνισμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνο

Εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση είχε αντιπροσωπεία του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν από το Δίκτυο οι Βάσω Μαρτίνη, Κώστας Τσαχρέλιας, Βασίλης Δημητρόπουλος και Ανδρέας Σπηλιώτης εκπροσωπώντας τις οργανώσεις (Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», Αντικαπνιστικός Σύλλογος Πάτρας, Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Πολίτες Εν Δράσει, Κέντρο Πρόληψης ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας, Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας και Αντικαρκινική Εταιρεία Πάτρας.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των οργανώσεων παρουσίασαν την αδήριτη κοινωνική ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία του Δικτύου και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από αυτό.

Κατόπιν έγινε ανασκόπηση της κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα αλλά και σε όλο το νομό Αχαΐας επικεντρώνοντας στη δράση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με την οποία υπάρχει διαρκής επικοινωνία για την επίτευξη της εφαρμογής του νόμου.

Και από τις δύο πλευρές εθίγησαν ζητήματα που αφορούσαν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Πολιτείας, το νομοθετικό πλαίσιο, την πολιτική βούληση -που υπάρχει σε επίπεδο Κυβέρνησης και Β/θμιας τοπικής αυτοδιοίκησης- τη θετική στάση άλλων κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στο θέμα και τέλος το πολύ ευνοϊκό κλίμα της κοινής γνώμης στην εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα.

Παρουσιάστηκαν στοιχεία ερευνών βάσει των οποίων το 74% των πολιτών θέλουν πιστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μάστιγα του παθητικού καπνίσματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού τόνισε την αμέριστη στήριξή του και την πίστη του στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για ένα πιο υγιές περιβάλλον -όχι μόνο για τους συμπολίτες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά για όλους- δεσμεύτηκε μετά από ένα σύντομο κύκλο συναντήσεων με κοινωνικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες να τοποθετηθεί δημόσια και εκτενώς για το θέμα ενώ παράλληλα θα εξαντλήσει τις δυνατότητες ενεργοποίησης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας ώστε στην επόμενη συνάντηση με το Δίκτυο να υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι η αναμέτρηση με μια κακή νοοτροπία, αυτή του καπνίσματος, σε κοινόχρηστους κλειστούς χώρους, φαίνεται να κερδίζεται και η εικόνα αλλά και η ατμόσφαιρα αλλάζει οριστικά.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Κώστας Τσαχρέλιας 6944.260424

Share
Share

Comments are closed.