Δ.Τ. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της..Μέριμνας..από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο εισαγωγικό σεμινάριο ‘‘Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας’’ 4 δίωρα εργαστήρια με τη Μ. Αγραφιώτη

Δ.Τ. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η νεότερη ιστορική έρευνα του Δ.Λυμπουρίδη με θέμα “Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922”

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας με πυξίδα τις Ανθρώπινες Ανάγκες. Εισαγωγικό δίωρο σεμινάριο με τη Μαγδαληνή Αγραφιώτη

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συνέδραμε 4 περιπτώσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει και άλλες περιπτώσεις

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία κόβει την πίτα της και σας περιμένει για ανταλλαγή ευχών εν μέσω ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Ευχές από την Κοινο_Τοπία για το 2025 με Κεφαλλονίτικα κάλαντα

Δ.Τ. Στήριξη της Αλκυόνης με χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε ψυχαγωγική βραδιά της Κοινο_Τοπίας

Λειτουργία γραμματείας Κοινο_Τοπίας για την εορταστική περίοδο 2024-2025

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι δημιουργικότητας « Ο Χριστουγεννιάτικος γύρος του κόσμου… σε 3 ώρες !!!

9η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στον Σταμάτη Βούλγαρη

Δ.Τ. «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Κτίζοντας τον Μύθο της Οδύσσειας». Πραγματοποιήθηκε το συναρπαστικό ταξίδι με την Δ. Καμαρινού στην Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ο Σταμάτης Βούλγαρης και η πολεοδομική εξέλιξη της Πάτρας

8η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Δημοτική Αστυνομία είναι προφανής ανάγκη για την Πάτρα, όχι πρόβλημα !

Πρόσκληση εκδήλωσης-αφιέρωμα στα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Αγαπητοί φίλοι

Σας προωθούμε την πρόσκληση του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ για την εκδήλωση-αφιέρωμα στα 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά με αφορμή την ανακήρυξη από το Δήμο της Πάτρας του έτους που διανύουμε ως έτος «Κωστής Παλαμάς». Η εκδήλωση θα γίνει Δευτέρα 8 Απριλίου 7μμ.

Την Κοινο_Τοπία θα εκπροσωπήσει η εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια και ηθοποιός Αλέκα Ράπτη η οποία θα απαγγείλει Κωστή Παλαμά και θα αποδώσει τιμής ένεκεν το γνωστό συμβολικό, πολυτελές βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού σε έναν από τους τιμώμενους κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας – ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας – ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ σας καλεί στην εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Απριλίου ημέρα Δευτέρα, ώρα 7μμ στο Συνεδριακό της Αγοράς Αργύρη με σκοπό:

α) να τιμήσουμε τα 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή και συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου, που κήρυξε το 2019 ως έτος «Κωστής Παλαμάς»απαγγέλλοντας ένα ποίημα

β) να τιμήσουμε φορείς και συλλόγους που οι φιλάνθρωπες και θεραπευτικές τους δράσεις αποσκοπούν στην ανακούφιση των πασχόντων συμπολιτών μας όπως π.χ («ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» «ΦΛΟΓΑ» «ΚΑΛΙΠΟΛΙΣ» «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ» «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» «ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» «ΕΛΕΑΝΑ» «ΜΕΡΙΜΝΑ» κλπ) αφιερώνοντας το γνωστό συμβολικό, πολυτελές βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο στήριξης από τη UNESCO για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Μία επιμορφωτική και Πολιτιστική έκδοση την οποία ο Σύλλογος Ολυμπιονικών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής χαρακτήρισε ως «σημαντικό και μοναδικό κειμήλιο της Παγκόσμιας Ολυμπιακής βιβλιογραφίας» το δε Πανεπιστήμιο Αθηνών την εκφώνησε ως η «βίβλος του Παλαμά».

Θεωρήσαμε ο χαρακτηρισμός του έτους 2019, ως έτος Κωστής Παλαμάς, αγγίζει όλους εμάς και όλοι μαζί μπορούμε να τιμήσουμε τον ποιητή.

Και βέβαια η συμμετοχή σας θα είναι μια ουσιαστική απόδειξη για τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλουμε σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, ένα ιερό δώρο του ποιητή στην ανθρωπότητα μια σθεναρά ηθική ασπίδα αντίστασης στη φθορά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα γεγονός που θα καταστήσει την πόλη μας, Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου που θα αναβιώνει μέσω του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά ιδεώδη για Ειρήνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Εύ Αγωνίζεσθαι και Ευγενή Άμιλλα.

Ενδεικτικά το Πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει:

1.Παρουσίαση των παρευρισκομένων

2.Οπτικοακουστική ομιλία με τίτλο: « ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ»

3.Χαιρετισμός και απαγγελία ποίησης του Παλαμά από τους εκπροσώπους των παρευρισκομένων Συλλόγων-φορέων

4.Απονομή του δίγλωσσου βιβλίου-λευκώματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για τον Ολυμπισμό και τον Παλαμά στους προαναφερόμενους Συλλόγους που μεριμνούν και φροντίζουν τους πάσχοντες συμπολίτες μας.

5.Τρίλεπτο video της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην οικία Παλαμά.

 

Με εκτίμηση

Εκ’ μέρους του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διδάκτωρ Ψυχολογίας & Φυσικής Αγωγής Καθηγητής, Μαλλιάς Θεόδωρος

Share
Share

Comments are closed.