Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Σήμερα η 2η παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Θράσος ηχορρυπαινόντων, ανεπάρκεια και προσχηματική δράση των αρχών, απελπίζουν τα θύματα της ηχορρύπανσης

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ιστορικού Νίκου Τόμπρου. Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828)

Δ.Τ. Η πραγματικότητα για την Ηγουμενίτσα, οι εναλλακτικές για το λιμάνι της Πάτρας, και ο Προαστιακός

Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Αναγγελία προγράμματος ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής της Πάτρας

2μερη γνωριμία με την Πρέβεζα, Νικόπολη, Κασσώπη, Ζάλογγο, Βόνιτσα με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Πως τα μέσα σταθερής τροχιάς συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία εν μέσω της Ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας

Δ.Τ. Μια νέα πρόταση και μια πάγια θέση για τον προαστιακό της Πάτρας. 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας

Βραδινό με αφορμή την έναρξη της περιόδου 2023-24 με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιβάλλον, νέες ιδέες, πολιτισμός, ανθεκτικότητα. Οι προτεραιότητες της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στηρίζει τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘daniel’’ περιοχές

Δ.Τ. Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Φθινοπωρινές αποδράσεις της Κοινο_Τοπίας σε Χαλκίδα, Πρέβεζα, Μαδρίτη

Επανέναρξη λειτουργίας γραμματείας Κοινο_Τοπίας (ωράριο)

Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει ανοιχτή μόνο 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου για την καλοκαιρινή περίοδο

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία υπό τους ήχους των κελαρυσμάτων των νερών του ποταμού Γλαύκου

Πέμπτη 6 Ιουλίου, βραδινό με την Κοινο_Τοπία με αφορμή το κλείσιμο της περιόδου 2022-23

Δ.Τ. Το πολιτιστικό απόθεμα των εκατοντάδων εικαστικών έργων του Ιδρύματος Ελληνικής Διασποράς εντυπωσίασε τα μέλη της Κοινο_Τοπίας

]

Δ.Τ. Μέλη της Κοινο_Τοπίας παρακολούθησαν την παράσταση ‘‘Ο Καλλιτέχνης της Πείνας’’ και συζήτησαν με τους συντελεστές της

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Νοεμβρίου 2021

Μέλη της Κοινο_Τοπίας παρακολούθησαν την παράσταση

‘‘Ο Καλλιτέχνης της Πείνας’’ και συζήτησαν με τους συντελεστές της

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση ο Καλλιτέχνης της Πείνας σε κείμενο και σκηνοθεσία του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις στο θέατρο Λιθογραφείον, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, για τα μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού Κοινο_Tοπία www.koinotopia.gr. Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι 6 Δεκεμβρίου.

Βασισμένο στο διήγημα Ein Hungerkunstler (Ένας καλλιτέχνης της πείνας) του Φραντς Κάφκα, το κείμενο είναι μια αλληγορία για τον παρεξηγημένο καλλιτέχνη του οποίου το όραμα της υπέρβασης και της καλλιτεχνικής αριστείας απορρίπτεται ή αγνοείται από την κοινωνία. Πρόκειται για την ιστορία ενός καλλιτέχνη που, χάρη στη μοναδική ικανότητά του να απέχει από την τροφή για μεγάλα διαστήματα, προσελκύει τα πλήθη και γίνεται διάσημος. Όμως, δυστυχώς οι καιροί και τα γούστα του κοινού αλλάζουν, κι έτσι ο απαράμιλλος δεξιοτέχνης της πείνας, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της Τέχνης του, καταλήγει μόνος και ξεχασμένος στα παρασκήνια ενός τσίρκου.

Γράφτηκε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας λόγω της πανδημίας COVID-19, όταν τα θέατρα ήταν κλειστά, οι ζωντανές θεατρικές παραστάσεις απαγορεύονταν και οι καλλιτέχνες ήταν άνεργοι.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κοστούμια-Σκηνικά αντικείμενα: Κέννυ ΜακΛέλλαν, Μουσική: Χάρης Πεγιάζης, Βοηθός σκηνοθέτη & σκηνογράφου: Μαρία Λάτα, Παραγωγή: Βιομηχανική, Διεύθυνση παραγωγής: Mosaic//Πολιτισμός και Δημιουργικότητα Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Φάνης Δίπλας, Θεοδώρα Κόρδα, Αλέξανδρος Κουκιάς, Νικόλας Τσίχλας

Μετά την παράσταση και με συντονιστή τον Ανδρέα Σπηλιώτη εκ μέρους της οργάνωσης ακολούθησε συζήτηση με τη βοηθό σκηνοθέτη Μαρία Λάτα και τους ηθοποιούς.

Παρεμβάσεις στη συζήτηση, με ουσιαστικό και εποικοδομητικό περιεχόμενο, έγιναν από την Άννα Φτερνιάτη, Κωνσταντίνα Γεωργίου, Σαβίνα Σταυροπούλου, Σπύρο Παπαδάκη κ.α.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις γεννήθηκε στην πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας το 1967. Σπούδασε σκηνοθεσία και υποκριτική στην κρατική ακαδημία θεατρικής τέχνης GITIS στη Μόσχα και τη μέθοδο εκπαίδευσης ηθοποιών Suzuki στην Suzuki Company of Toga στην Ιαπωνία. Έχει σκηνοθετήσει έργα της κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας σε θεατρικούς οργανισμούς στη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τις νήσους Φερόες, την Πολωνία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μεξικό, την Κύπρο και την Ελλάδα. Πολλές από τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε έχουν περιοδεύσει σε διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ασίας.

Έχει γράψει πρωτότυπα θεατρικά έργα και διασκευές. Το 2012, που δημιούργησε οικογένεια, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Από το 2016 ζει στην Πάτρα.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους Σπηλιώτης Ανδρέας 2610.277171

Εμβολιαζόμαστε – Προστατευόμαστε

Ακολουθήστε μας στο Viber και στο facebook.

Share
Share

Comments are closed.