9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης. Δυνατή Ενωμένη Ευρώπη, πρωταγωνίστρια της δημοκρατίας και της βιωσιμότητας! (άρθρο του Γ. Κανέλλη)

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκαν οι 5 παρουσιάσεις–συζητήσεις με θέμα προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση-γνωριμία του Αγ.Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 2 έως και 12 Μαΐου

Δ.Τ. Η επέκταση του θεσμού του γάμου σε όλους ενισχύει την κοινωνική συνοχή! Απόλυτη καταδίκη ύβρεων ή βίας κατά πολιτικών που τον στήριξαν!

Δ.Τ. Η Στέγη Γραμμάτων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την εκδήλωση

Δ.Τ. Μια περιήγηση στα αποτυπώματα του Τσίλλερ στην Πάτρα με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών

Δ.Τ. 24η Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο. Να προστατευτεί το δικαίωμα ΟΛΩΝ στον ύπνο και την καθημερινή ηρεμία ΤΩΡΑ!

Δ.Τ. Περιήγηση-γνωριμία του Αγίου Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

7μερη Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα των χρωμάτων και των αρωμάτων με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών. Επετειακή εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ”Οι Εκμυστηρεύσεις”

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

7μερη Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα των χρωμάτων και των αρωμάτων με την Κοινο_Τοπία

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ των χρωμάτων και των αρωμάτων

 

Πρόγραμμα 7ήμερης οδικής εκδρομής 23 – 29 Σεπτεμβρίου 2024

1Η ΗΜΕΡΑΑναχώρηση και μέσω Ιονίας και Εγνατίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διαν/ση.

2Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό αναχώρηση για Φέρες και τα σύνορα με τα φυλάκια Κήπων και Υψάλλων που ενώνονται με τη μεγάλη Γέφυρα του Έβρου. Σχετικός συνοριακός και τελωνειακός έλεγχος από τα υπηρεσιακά όργανα και των δύο χωρών. Μετά τον έλεγχο μέσω μιας ωραίας διαδρομής θα διασχίζουμε την Ανατολική Θράκη κατά μήκος της θάλασσας του Μαρμαρά για Ραιδεστό (γεύμα) Σηλυβρία, Κωνσταντινούπολη, άφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την Βασιλίδα των Πόλεων κάνοντας τη βόλτα μας στην περίφημη λεωφόρο του Πέραν, (Ιστικλάλ), δείπνο σε ταβέρνα στην περιοχή Ταξίμ, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό η γνωριμία μας με την Πόλη. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο και ξενάγηση στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα δούμε τα μεγαλειώδη και επιβλητικά Βυζαντινά Τείχη, την Ιστορική Μονή Βλαχερνών και επίσκεψη στην περίφημη Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου, που συνδέει Ευρώπη – Ασία άφιξη στη Χαλκηδόνα, Σκούταρι, (Χρυσούπολη), Φαναράκι, και με το πούλμαν στο Λιμενικό Σταθμό (Μπόστανζι), άφιξη, επιβίβαση σε πλοίο και αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησσα: Πρώτη (Κιναλίαντα), Αντιγόνη (Μπουργκάζαντά), Χάλκη (Χεϊμπελίαντά), Πρίγκηπος (Μπουγιούκαντά) όπου θα αποβιβαστούμε και θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, απογευματινό καφέ. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη, δείπνο σε ψαροταβέρνα στη γέφυρα του Γαλατά, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό επίσκεψη στην ξακουστή Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας, στο Βυζαντινό Ιππόδρομο με το Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών και στην καλαίσθητη Γερμανική Κρήνη (1898), στην Βυζαντινή Κινστέρνα του Ιουστινιανού, (επίσκεψη εφ’ όσον είναι ανοικτή) και θα φωτογραφήσουμε απέξω το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, και θα περπατήσουμε ως τη στήλη του Μ. Κωνσταντίνου, (Τσεμπερλίτας) και στη συνέχεια προαιρετικά ελεύθερος χρόνος στην πασίγνωστη Σκεπαστή Αγορά, (Καπαλί Τσαρσί). Θα περάσουμε με το πούλμαν κοντά από τον Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο Κόλπο με τις τρεις γέφυρες, το Βυζαντινό Υδραγωγείο του Ουάλεντος, πολλά Κυβερνητικά κτίρια, εντυπωσιακά τεμένη, πανεπιστήμια, ωραίες πλατείες και πολλές λεωφόρους. επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο στο Πέραν, διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Τοπ-Καπί, το παζάρι των μπαχαρικών (Μισίρ τσαρσί), και το suleymaniye. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στον Πύργο του Γαλατά ή σε οθωματικά λουτρά ή στην κλειστή αγορά. Το βράδυ αναχώρηση με το πούλμαν, ή με μισθωμένο πλοίο προαιρετικά, για επίσκεψη στα περίφημα θέρετρα του Βοσπόρου, και ως τα Θεραπειά, όπου σχετική παραμονή. Επιστροφή με το πούλμαν μέσω διαφορετικής διαδρομής όπου θα δούμε το σύγχρονο πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο Κοντοσκάλι (Κούμκαπι), δείπνο σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα με ζωντανή μουσική και Οριεντάλ χορό. Διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν μετάβαση, ξενάγηση στα ωραία Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ. Κατόπιν θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στην περιοχή Εγιούπ όπου με τελεφερίκ θα απολαύσουμε τον καφέ μας από τον λόφο Πιέρ Λοτί, αγναντεύοντας από ψηλά τη Βασιλεύουσα. Αναχώρηση μετά το μεσημέρι για Ραιδεστό (στάση), Κεσάνη, Μάλγαρα σύνορα, Κήποι, διέλευση, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, άφιξη, ελεύθερος χρόνος στην πόλη, διανυκτ/ση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτ/ση.

7Η ΗΜΕΡΑΜετά το πρωινό αναχώρηση για Καβάλα, Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκη, μέσω Εγνατίας και Ιονίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη 10μμ περίπου σε Πάτρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 Οι Διαν/σεις στο HOTEL FOUR SIDES LION 4* (TAKSIM) με πρωινό μπουφέ σε 2κλινα, 3κλινα δωμάτια στην Πόλη & 3* στην Ελλάδα (HOTEL NESTOS (Ξάνθη) ή HOTEL CHRIS & EVE (Κομοτηνή).

 Οι περιηγήσεις, επισκέψεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα (δεν περιλαμβάνονται είσοδοι Μουσείων, φόρος διαμονής στην Ελλάδα: 6,00 ευρώ ανά δωμάτιο συνολικά, τα ποτά στα γεύματα και ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό).

 Ελληνόφωνος ξεναγός.

 Στην Κωνστ/πολη ημιδιατροφή (4 δείπνα, το ένα με ζωντανή μουσική & Οριεντάλ πρόγραμμα) σε επιλεγμένα εστιατόρια.

 Συνοδός–Αρχηγός του Γραφείου, χάρτες, έντυπα, ασφάλεια αστικής – επαγγελματι κής ευθύνης.

 Η κρουαζιέρα στα Πριγκιπόνησσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαιτείται διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 10ετίας

Συμμετοχή: 460€, (προκαταβολή 160€) σε δίκλινο δωμάτιο

Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας στο 2610.277171, στο info@koinotopia.gr,

στο 2610.622250 ώρες γραμματείας Κοινο_Τοπίας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη

11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ. Πολυχώρος Καραϊσκάκη 153, ισόγειο

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για πρακτικούς λόγους. Είναι επιδιωκόμενο να δούμε

τα αναγραφέντα καθώς κ.α. Διακυμάνσεις στην ενέργεια μπορεί να επηρεάσουν το κόστος.

Share
Share

Comments are closed.