Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας Πάτρα πράσινη πόλη…περίπου και η συζήτηση που ακολούθησε για τις κλιματικές αλλαγές

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

11 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Πάτρα πράσινη πόλη…περίπου» και η συζήτηση με τον σκηνοθέτη Π. Φαφούτη με αφορμή την ημέρα δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής

 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινο_Τοπίας πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης «Πάτρα πράσινη πόλη… περίπου» και η συζήτηση που ακολούθησε με τον σκηνοθέτη την οποία συνδιοργάνωσαν η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ» με αφορμή την 8η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών, γυρίστηκε στην Πάτρα από τον Π. Φαφούτητον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια της σειράς Οικολογικά ημερολόγια της ΕΤ1. Μέσα από το φακό του σκηνοθέτη και των «φιλοξενούμενων» του, παρουσιάζεται η σημασία της ανακύκλωσης ληγμένων φαρμάκων, η ομορφιά του Παναχαϊκού όρους, η οικιακή κομποστοποίηση, η προσπάθεια ενός πατρινού να εγκαταστήσει ανεμογεννήτρια στην ταράτσα του, η δυσκολία να κυκλοφορείς με ποδήλατο, οι επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η ανακύκλωση του τηγανέλαιου κ.α.

Εκ μέρους της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας η Μέλπω Κορδιστού μίλησε για την ημέρα δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής παραθέτοντας στοιχεία για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, αλλά και προτείνοντας τρόπους δράσης των ενεργών πολιτών ενάντια στο φαινόμενο. Ο Παναγιώτης Καρώνης εκ μέρος της Κοινο_Τοπίας, προλόγισε την ταινία αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Π. Φαφούτη και το έργο του.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και προβληματισμός σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε καθημερινές δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν στη προσπάθεια για μια αειφορική ανάπτυξη. Στο διάλογο με το σκηνοθέτη μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος πολλοί πολίτες της Πάτρας γνωστοί για την οικολογική τους σκέψη και δράση όπως ο Θ. Κουτρούμπας, Α. Σπηλιώτης, Ε. Περπερίδου, Θ. Αιβαλιώτης, Μ. Κάργα, Π. Παπαθεοδωρόπουλος, Χ. Φουφοπούλου, Π. Ζαχαρόπουλος κ.α. Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι στην πόλη μας γίνονται πολλές μικρές και σημαντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης και μαζικότητας για τα οποία πρέπει να γίνει προσπάθεια μεταβολής τους.

Τέλος στα πηγαδάκια και μετά το πέρας της εκδήλωσης έντονη ήταν η ανησυχία για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου πραγματοποιείται παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να δεσμευτούν και να πάρουν τα κράτη για την αποτροπή της ανόδου της θερμοκρασίας.

 

Πληρ. για δημοσιογράφους: Μ. Κορδιστού 6932.888835 (ΟΙΚΙΠΑ),

Α. Σπηλιώτης 2615.002009 (ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ)

Share
Share

Comments are closed.