Δ.Τ. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της..Μέριμνας..από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο εισαγωγικό σεμινάριο ‘‘Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας’’ 4 δίωρα εργαστήρια με τη Μ. Αγραφιώτη

Δ.Τ. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η νεότερη ιστορική έρευνα του Δ.Λυμπουρίδη με θέμα “Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922”

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2025. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Μέθοδος της Μη Βίαιης Επικοινωνίας με πυξίδα τις Ανθρώπινες Ανάγκες. Εισαγωγικό δίωρο σεμινάριο με τη Μαγδαληνή Αγραφιώτη

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συνέδραμε 4 περιπτώσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει και άλλες περιπτώσεις

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία κόβει την πίτα της και σας περιμένει για ανταλλαγή ευχών εν μέσω ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Ευχές από την Κοινο_Τοπία για το 2025 με Κεφαλλονίτικα κάλαντα

Δ.Τ. Στήριξη της Αλκυόνης με χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε ψυχαγωγική βραδιά της Κοινο_Τοπίας

Λειτουργία γραμματείας Κοινο_Τοπίας για την εορταστική περίοδο 2024-2025

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι δημιουργικότητας « Ο Χριστουγεννιάτικος γύρος του κόσμου… σε 3 ώρες !!!

9η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στον Σταμάτη Βούλγαρη

Δ.Τ. «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Κτίζοντας τον Μύθο της Οδύσσειας». Πραγματοποιήθηκε το συναρπαστικό ταξίδι με την Δ. Καμαρινού στην Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ο Σταμάτης Βούλγαρης και η πολεοδομική εξέλιξη της Πάτρας

8η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Δημοτική Αστυνομία είναι προφανής ανάγκη για την Πάτρα, όχι πρόβλημα !

Δ.Τ. Το παραμύθι ‘‘Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο’’ και τον συγγραφέα του γνώρισαν οι μικροί βιβλιοφάγοι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Δελτίο τύπου

21 Δεκεμβρίου 2011

Το παραμύθι ‘‘Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο’’ και τον συγγραφέα του γνώρισαν οι μικροί βιβλιοφάγοι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφτηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ο συμπολίτης μας συγγραφέας κ. Κων/νος Κυριακόπουλος και παρουσίασε το βιβλίο του «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο» στους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων. Πρόκειται για ένα βιβλίο με επίκαιρο θέμα  αφού παρουσιάζει την ιστορία των Χριστουγέννων μέσα από τα μάτια των ζώων της φάτνης.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο 11ο Δημοτικό Σχολείο με τίτλο «οι μικροί βιβλιοφάγοι». Είναι η πρώτη συνάντηση των μαθητών, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με κάποιον λογοτέχνη αφού θα ακολουθήσουν και άλλες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα βιβλιοθήκης του Σχολείου, η οποία φιλοξενεί 700 βιβλία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

«Ένα φύλλο ελιάς παρασύρεται απ’ τον παγωμένο άνεμο του Δεκέμβρη και περιπλανιέται μέσα στη νύχτα. Ανήμπορο να αντισταθεί στη δύναμη του αέρινου αυτού χειμάρρου, οδηγείται σε ένα στάβλο λίγο έξω απ’ την πόλη. Το τέλος του ταξιδιού του θα είναι το βλέφαρο του Ααρών, ενός ταπεινού προβάτου.. Γιατί τίποτα δε γίνεται χωρίς λόγο..»

Ένα φαινομενικά τυχαίο περιστατικό γίνεται η αφορμή για τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο να μας διηγηθεί την πιο γνωστή γέννηση όλων των εποχών, από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή των ζώων της φάτνης. Για πρώτη φορά τα ζώα περνούν στο προσκήνιο και ξετυλίγουν το κουβάρι των γεγονότων εκείνης της νύχτας.

Το βιβλίο «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…» είναι ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία που αν και έχει άρωμα Χριστουγέννων, διαβάζεται όλο το χρόνο από παιδιά και μεγάλους.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ζωγραφικά σχόλια του Παναγιώτη Καρώνη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, Παναγιώτα Βγενοπούλου, Ευγενία Μίτζα, Βασίλειο Ιωαννίδη, Κων/νο Παυλόπουλο καθώς και στη Διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Πολυδώρου για αυτή τους την πρωτοβουλία.

Τέτοιες προσπάθειες σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας γεμίζουν αισιοδοξία, ελπίδα και πείσμα για να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Το παραμύθι «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο» έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ (www.todonti.gr) με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ (www.koinotopia.gr) και διατίθεται σε επιλεγμέναβιβλιοπωλεία αλλά και στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας.

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Σπηλιώτης Ανδρέας 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.