Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Σκωπτικά, σατυρικά, με χορό και χωρατά, όλα τα ‘χει η βραδιά

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Κέφι και χορός στο καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ‘‘Μέριμνας’’ από ΠΕΔ και Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιήγηση γνωριμίας στο κάστρο του Ρίου με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοικτή βιωματική συζήτηση. Όλα αυτά που δε βλέπουμε…

Δ.Τ. Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτι για τα παιδιά της ..Μέριμνας.. από τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Τι να κάνουμε με το παλαιό λιμάνι… απαιτούνται συνθέσεις όχι λογικές μηδενικού αθροίσματος !

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι η Κοινο_Τοπία θα το τσικνίσει μετά μουσικής και χορού στο Tulum Uptown

Δ.Τ. Όλα αυτά που δε βλέπουμε.. Αντιμετωπίζοντας διακρίσεις – Οικοδομώντας έμφυλες συμμαχίες – Περνώντας από την παρατήρηση στη δράση

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2023 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Παρουσία πλήθους φίλων η Κοινο_Τοπία έκοψε την πίτα της εν μέσω ευχών και ασμάτων της χορωδίας της

2μερη γνωριμία με χωριά της Ρούμελης στη σκιά των βουνών της

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση της Κοινο_Τοπίας στην έκθεση «Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου»

]

Δ.Τ. ΑΝ Μ ΑΓΑΠΑΣ ….Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Απρίλη ο Γιάννης Σπανός και η Χρυσούλα Στεφανάκη συναντούν το κοινό της Πάτρας με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Απριλίου 2014

ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ ….

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Απρίλη ο Γιάννης Σπανός

και η Χρυσούλα Στεφανάκη συναντούν το κοινό της Πάτρας

Ο Γιάννης Σπανός σε δύο διαδοχικές συναυλίες (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Απριλίου) στο ιστορικό Δημοτικό θέατρο της Πάτρας ”ΑΠΟΛΛΩΝ” στις 9μμ υπόσχεται να μας παρασύρει να σιγοτραγουδήσουμε μαζί του τραγούδια που αγαπήσαμε.
Στην πόλη που έζησε και αγάπησε …

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, σε αυτές τις δύο βραδιές υπόσχεται με το λυρισμό του, να ανατρέξει μουσικά στα σαράντα χρόνια της δημιουργικής του πορείας (από την Ανθολογία και το Νέο κύμα στα λαϊκά, τις μπαλάντες και τα κινηματογραφικά του έργα). Η φωνή της Χρυσούλας Στεφανάκη θα συνοδεύσει το συνθέτη στο πιάνο και θα μας μαγέψουν μουσικά, γεμίζοντάς μας με τη γοητεία τραγουδιών όπως… Άσπρα καράβια, Οδός Αριστοτέλους, Σπασμένο καράβι, Ιδανικός εραστής, Προσωπικά, Πες πως μ’ αντάμωσες, Μια φορά μονάχα φτάνει, Μαρκίζα, Άνθρωποι μονάχοι κ.α.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων. Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Signature travel με τη χορηγία της ΛΟΥΞ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ και τα ΜΜΕ Πελοπόννησος, pelop.gr καιTRIP.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Τράπεζας Τροφίμων) του Δήμου Πατρέων.

Για την προμήθεια των εισιτηρίων σας (με σειρά προτεραιότητας) απευθυνθείτε στο κατάστημα ΠΟΤΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου 134 τηλ. 2610.622250 Δευτέρα-Σάββατο 9πμ-2μμ και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6-9.15μμ Τιμή εισόδου για τα μέλη της Κοινο_Τοπίας 12€. Γενική είσοδος με προαγορά 15€. Στο ταμείο εισόδου κατά τη διάρκεια της βραδυάς 18€.

Λίγα λόγια για το Γιάννη Σπανό

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκαταλείπει τη Νομική και εγκαθίσταται στο Παρίσι όπου παίζει πιάνο σε μπουάτ. Γνωρίζεται και συνεργάζεται με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά. Ασχολείται με τη σύνθεση, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές. Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.

Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους Έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ.ά.) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ.ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους
συνθέτες.

Κλείνοντας την 5η δεκαετία της παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να παρουσιάζει με φρεσκάδα και ευαισθησία νέες συνθέσεις σε συνεργασία με νεότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Λίγα λόγια για τη Χρυσούλα Στεφανάκη

Η Χρυσούλα Στεφανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από πολύ μικρή στα 5 της μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει πιάνο αυτοδίδακτη. Στα 6 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας, θεωρίας και αρμονίας της μουσικής στο Ωδείο Απόλλων του Ηρακλείου Κρήτης τα οποία συνέχισε για 12 χρόνια. Αργότερα συνέχισε τη μουσική της παιδεία με μαθήματα φωνητικής στο Ολυμπιακό Ωδείο Αθηνών.

Στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά την πρωτοάκουσε ο Μανώλης Λιδάκης και την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν μαζί σε καλοκαιρινές συναυλίες. Στη συνέχεια, όλα πήραν το δρόμο τους με πολλές και σημαντικές συνεργασίες.

Στις μουσικές συναντήσεις με το Γιάννη Σπανό ακούγονται τραγούδια που μιλούν στις ψυχές όλων από το Νέο Κύμα, τις Ανθολογίες του, λαϊκές μπαλάντες κ.α.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.