Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήρι δύο ενοτήτων γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Δελτίο Τύπου

4 Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήρι δύο ενοτήτων

γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

 

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπίαwww.koinotopia.gr σε συνεργασία με τη Ζωή Ντότσικα,κοινωνιολόγο, εκπ/νη ψυχοδραματίστρια, συνεργάτη ΨΥΚΑΠ,psychodramaticcenter.gr και εθελοντή του συλλόγου διοργάνωσε με επιτυχία βιωματικό εργαστήρι δύο ενοτήτων γνωριμίας με το ψυχόδραμα: η 1η ενότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 και 2η τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας.

Τα εργαστήρια διάρκειας 3 ωρών το καθένα ήταν ένα ταξίδι στον κόσμο του ψυχοδράματος, προσανατολισμένα στη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, μέσω της αξιοποίησης του υλικού που ο καθένας ήδη έχει μέσα του. Μία ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο, να συναντηθούμε με άλλους, να μοιραστούμε, να συνδημιουργήσουμε!

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ετυμολογικά, βγαίνει από την ψυχή και το δράμα, δηλαδή η δράση της ψυχής.Χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το θέατρο σαν εργαλεία κυρίως ώστε να επιτύχει τη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο ψυχόδραμα, δημιουργείται ένας χώρος, όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να χωρέσουμε όλοι μαζί, και με αφορμή τη διαφορετικότητά μας να φτάσουμε στα κοινά μας σημεία και να τα αγκαλιάσουμε!

Το ψυχόδραμα και κυρίως η ομάδα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία άλλη μορφή οικογένειας, να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας, μοιράσματος και «ανήκειν». Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος να σχετιζόμαστε διαφορετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή, μία μέθοδος για μία πιο συνεργατική και ανθρώπινη επικοινωνία.

Από το πρίσμα μιας βιωματικής εμπειρίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ψυχόδραμα είναι ένα πλεούμενο, που σε ταξιδεύει σε άγνωστες διαδρομές χωρίς χάρτες και πυξίδα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορτώσεις τις αποσκευές σου, να πάρεις θέση μαζί με τους άλλους κωπηλάτες και να αφεθείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της δικής σου ατομικότητας. Η διαδρομή άγνωστη, ο καιρός απρόβλεπτος. Ο ρυθμός που θα τραβάς κουπί θα εναλλάσσετε, θα βρεις άσχημο καιρό, μα θα βρεις και μπουνάτσες. Κράτα γερά το κουπί, άκου, αφουγκράσου, άγγιξε. Δες με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να κωπηλατείς. Κι όταν το πλεούμενο πιάνει λιμάνι άσε το κουπί και περιπλανήσου στον καινούργιο τόπο μέχρι να ξαναεπιβιβαστείς για νέες περιπλανήσεις.

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2615.002009

Share
Share

Comments are closed.