Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για την αντιμετώπιση των έμφυλων στερεότυπων από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. «Άμεση επανεκκίνηση των δρομολογίων»

]

Δ.Τ. Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν την ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Με την υποστήριξη της Κοινο_Τοπίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

15 Απριλίου 2018

Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν την ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’

Η ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη ‘‘Ανεμώνες Αλκυόνη’’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στην Πάτρα, στις 7:30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», Γεροκωστοπούλου 31.

Για το βιβλίο που συγκεντρώνει ήδη πολλά θετικά σχόλια από τους φίλους του βιβλίου, της ποίησης και της τέχνης θα μιλήσουν η Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η ποιήτρια Κατερίνα Παπαδάκη.

Την εκδήλωση -όπως και στα Χανιά- θα πλαισιώσει το μουσικό ντουέτο «Είμαστε δυο, με το Γιώργο Λουτσέτη στο πιάνο και την Ελισάβετ Βερούλη στο τραγούδι. Ποιήματα θα απαγγείλει η Αλέκα Ράπτη (εκπαιδευτικός-εμψυχώτρια) ενώ το παρόν θα δώσει και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Χρήστος Τσαντής.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr και την τεχνική συνδρομή του Νίκου Βαμβακά. 

Η Αργυρώ Λουλαδάκη (ποιήτρια – εκπαιδευτικός – δρ νεοελληνικής φιλολογίας), αναφερόμενη στο βιβλίο κατά την παρουσίαση που έγινε στο Νεώριο Μόρο στα Χανιά είπε: «τα νεωτερικά στοιχεία που απαντώνται στα ποιήματα της συλλογής Ανεμώνες Αλκυώνη συνομιλούν με την παραδοσιακή ποιητική γραφή. Ειδικότερα, μέσω της χρήσης καθημερινού λεξιλογίου, χωρίς εκφραστική υπερβολή, με εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα στην πολυσημία και την πρωτότυπη χρήση συμβόλων της μοντέρνας ποίησης από τη μια πλευρά και τη διατήρηση των κοινών νοημάτων των λέξεων της παραδοσιακής ποίησης από την άλλη, επιχειρεί να ταξιδέψει στο ποιητικό σύμπαν η κ. Παπαδάκη».

Η Κατερίνα Παπαδάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης, έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές για την ποίηση και τη λογοτεχνία και απαγγελίες σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προσπαθεί κατά τον Ελύτη «να κάνει άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά».

Η Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ιστορία της Τέχνης» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Χρήστος Τσαντής 6983.091058

Share
Share

Comments are closed.