Ιστορικό

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν και αυτή τη χρονιά την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Πολλές ευχές από την Κοινο_Τοπία με την πένα του Κωστή Παλαμά

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία ζητά τη συμβολή σας στην προσπάθεια στήριξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων συμπολιτών

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη – ξενάγηση στην έκθεση Αχαιοί Αγωνιστές στην Επανάσταση του 21 από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας συμμετείχε στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Δ.Τ. Ο πολιτισμός ως βασική πρώτη ύλη στην οικοδόμηση του αύριο

Δ.Τ. Επίσκεψη – ξενάγηση στην έκθεση Αχαιοί Αγωνιστές στην Επανάσταση του 21 με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου (από αναβολή)

Δ.Τ. Ο Νηρέας συμμετέχει στο 24ο Forum Ανάπτυξης

Δ.Τ. Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Δ.Τ. Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τη στήριξη των δράσεων της Κοινο_Τοπίας στον πολυχώρο της – ανοιχτό και κάθε Σάββατο, μέχρι 10 Ιανουαρίου

Δ.Τ. Μέλη της Κοινο_Τοπίας παρακολούθησαν την παράσταση ‘‘Ο Καλλιτέχνης της Πείνας’’ και συζήτησαν με τους συντελεστές της

Δ.Τ. ‘‘Ο Καλλιτέχνης της Πείνας’’, μια θεατρική παράσταση για την Κοινο_Τοπία

Σκέψεις για την απογραφή πληθυσμού και την Πάτρα (του Θάνου Δούρου)

Δ.Τ. Προσυπογράφουμε την επείγουσα έκκληση ακτιβιστών προς τους ηγέτες των κρατών να πάρουν τολμηρά μέτρα για την κλιματική κρίση

Δ.Τ. Ένας φτερωτός καταληψίας του αστικού χώρου

Το περιβάλλον προστατεύεται μόνο με πράξεις (της Ασπασίας Ρηγοπούλου)

Δ.Τ. Κοινο_Τοπία & Πολίτες Εν Δράσει συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τη στήριξη όσων μάχονται για την πυροπροστασία μας

Δ.Τ. Καθαρή ενέργεια 100%, με σεβασμό στη φύση

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε το βραδινό συναπάντημα στου Μαραβέλα και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Κοινο_Τοπίας

]

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Το μεσημεράκι της 17ης Νοέμβρη τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr διάλεξαν για ένα φθινοπωρινό συναπάντημα. Το αυθεντικό τσιπουράδικο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην πλατεία Πυροσβεστείου φιλοξένησε αυτή τη συνάντηση στην οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν μεζέδες και εδέσματα από το μενού του καταστήματος εστίασης, να τραγουδήσουν αλλά και κάποιοι να χορέψουν.

          Η πρώτη μεγάλη συνεύρεση της σεζόν 2019-2020 στάθηκε αφορμή τα μέλη να ανταλλάξουν απόψεις για τις δράσεις που σχεδιάζονται, να γνωρίσουν νέους φίλους που ήρθαν στην οργάνωση αλλά και να κάνουν απολογισμό για τους μήνες που πέρασαν.

          Η μουσική επένδυση με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά από τους φίλους της Κοινο_Τοπίας Θεοδόση Σύρπη (μπουζούκι) και Θάνο Καρακατσάνη (κιθάρα) που ευγενικά προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν την παρέα ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους.

       Οι συμμετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά που οργανώνει η Κοινο_Τοπία για να ενισχύσει τη δράση της και τη λειτουργία του νέου της χώρου. Η Φωτεινή Βελλοπούλου παρουσίασε το δώρο της λαχειοφόρου, τη χειροποίητη πλεκτή γυναικεία τσάντα αξίας 150€, προσφορά της Χριστίνας Μαυροπούλου, στελέχους της οργάνωσης.

Απόσταγμα Σταφυλής και Άλλων Φρούτων

Ο γαλλικός όρος για τα αποστάγματα είναι eau de vie, μεταφράζεται δε ως «το νερό της ζωής». Με το χαρακτηρισμό «απόσταγμα φρούτων» αναφερόμαστε στο αλκοολούχο ποτό που παράγεται αποκλειστικά με ζύμωση και απόσταξη του φρούτου.

Το απόσταγμα φρούτων δε μπορεί να αρωματίζεται. Το διακριτικό και χαρακτηριστικό άρωμα του αποστάγματος οφείλεται στα αρώματα του φρούτου.

Η επωνυμία πώλησης του αποστάγματος φρούτων είναι «απόσταγμα», με την προσθήκη του ονόματος του φρούτου, π.χ. απόσταγμα κερασιών ή kirsch, απόσταγμα δαμάσκηνων ή slivovitz, απόσταγμα κορόμηλων, ροδάκινων, μήλων, αχλαδιών, βερίκοκων, σύκων, εσπεριδοειδών, σταφυλιών ή άλλου φρούτου.

Στην Ελλάδα το πιο δημοφιλές απόσταγμα του είδους είναι το «Απόσταγμα Σταφυλής». Αποτελεί την πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένη παραλλαγή του αποστάγματος στεμφύλων σταφυλής (τσίπουρου και τσικουδιάς).

Παράγεται από τη ζύμωση και απόσταξη ολόκληρου του καρπού της σταφυλής. Τα σταφύλια που θα δώσουν το απόσταγμα δεν πιέζονται και διατηρούν όλους τους χυμούς τους επομένως και το χαρακτήρα τους. Αμέσως μετά τη συγκομιδή τοποθετούνται σε δεξαμενές όπου και ζυμώνονται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

Comments are closed.