ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Επαναλειτουργία της γραμματείας της Κοινο_Τοπίας με μειωμένο ωράριο

Η Κοινο_Τοπία τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

Δ.Τ. Να επισπευσθεί η επισκευή και συντήρηση της μετρικής γραμμής του Προαστιακού σε όλο της το μήκος!

Δ.Τ. Διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών και ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό για προστασία της φύσης

Δ.Τ. Απαραίτητη η επισκευή και συντήρηση της μετρικής γραμμής του Προαστιακού σε όλο της το μήκος!

Δ.Τ. 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. 1921-2021, Εκατό χρόνια από την έναρξη της μαζικής ακρόασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Κοινο_Τοπία εξυπηρετεί μόνο κατόπιν ραντεβού

Δ.Τ. Γενναιόδωρα Ενεργά Μέλη και υποστηρικτές συνεισέφεραν οικονομικά για την επιβίωση της Κοινο_Τοπίας και τη στήριξη των ανθρωπιστικών της δράσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Επαναλειτουργία της γραμματείας της Κοινο_Τοπίας

Λεκτικοί συνειρμοί για την απώλεια του γλύπτη Δ. Γερολυμάτου (του Σάκη Κάπαρη)

Το εμβόλιο και εμείς… (της Μαίρης Μακρή, Βιοχημικού)

Πολλές πολλές ευχές για το 2021 από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ υποψήφια στα «Πρόσωπα της χρονιάς 2020» αξίζει την επιβράβευση μέσω της ψήφου μας

Δ.Τ. Το παζάρι της Κοινο_Τοπίας έγινε ηλεκτρονικό και σας περιμένει. Στηρίζουμε την κοινωνία των Ενεργών Πολιτών

Δ.Τ. Ο ΝΗΡΕΑΣ συμμετείχε στο 23ο Φόρουμ Ανάπτυξης με θέμα «Οι κοινωνικές οργανώσεις μπροστά στα νέα δεδομένα»

Δ.Τ. Αυτές τις γιορτές κάνω μια δωρεά στην Κοινο_Τοπία. Στηρίζω την κοινωνία των Ενεργών Πολιτών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘Ιανός’’ και τα συνακόλουθά της

Δ.Τ. H Συμμετοχή του ΝΗΡΕΑ στο 23 Φόρουμ Ανάπτυξης «Οι κοινωνικές οργανώσεις μπροστά στα νέα δεδομένα»

Δ.Τ. Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τη χρονιά του covid

Κάθε άλλο παρά τελειώσαμε με την ΑΜΙΑΝΤΙΤ (του Γιώργου Κανέλλη)

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Το μεσημεράκι της 17ης Νοέμβρη τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr διάλεξαν για ένα φθινοπωρινό συναπάντημα. Το αυθεντικό τσιπουράδικο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην πλατεία Πυροσβεστείου φιλοξένησε αυτή τη συνάντηση στην οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν μεζέδες και εδέσματα από το μενού του καταστήματος εστίασης, να τραγουδήσουν αλλά και κάποιοι να χορέψουν.

          Η πρώτη μεγάλη συνεύρεση της σεζόν 2019-2020 στάθηκε αφορμή τα μέλη να ανταλλάξουν απόψεις για τις δράσεις που σχεδιάζονται, να γνωρίσουν νέους φίλους που ήρθαν στην οργάνωση αλλά και να κάνουν απολογισμό για τους μήνες που πέρασαν.

          Η μουσική επένδυση με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά από τους φίλους της Κοινο_Τοπίας Θεοδόση Σύρπη (μπουζούκι) και Θάνο Καρακατσάνη (κιθάρα) που ευγενικά προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν την παρέα ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους.

       Οι συμμετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά που οργανώνει η Κοινο_Τοπία για να ενισχύσει τη δράση της και τη λειτουργία του νέου της χώρου. Η Φωτεινή Βελλοπούλου παρουσίασε το δώρο της λαχειοφόρου, τη χειροποίητη πλεκτή γυναικεία τσάντα αξίας 150€, προσφορά της Χριστίνας Μαυροπούλου, στελέχους της οργάνωσης.

Απόσταγμα Σταφυλής και Άλλων Φρούτων

Ο γαλλικός όρος για τα αποστάγματα είναι eau de vie, μεταφράζεται δε ως «το νερό της ζωής». Με το χαρακτηρισμό «απόσταγμα φρούτων» αναφερόμαστε στο αλκοολούχο ποτό που παράγεται αποκλειστικά με ζύμωση και απόσταξη του φρούτου.

Το απόσταγμα φρούτων δε μπορεί να αρωματίζεται. Το διακριτικό και χαρακτηριστικό άρωμα του αποστάγματος οφείλεται στα αρώματα του φρούτου.

Η επωνυμία πώλησης του αποστάγματος φρούτων είναι «απόσταγμα», με την προσθήκη του ονόματος του φρούτου, π.χ. απόσταγμα κερασιών ή kirsch, απόσταγμα δαμάσκηνων ή slivovitz, απόσταγμα κορόμηλων, ροδάκινων, μήλων, αχλαδιών, βερίκοκων, σύκων, εσπεριδοειδών, σταφυλιών ή άλλου φρούτου.

Στην Ελλάδα το πιο δημοφιλές απόσταγμα του είδους είναι το «Απόσταγμα Σταφυλής». Αποτελεί την πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένη παραλλαγή του αποστάγματος στεμφύλων σταφυλής (τσίπουρου και τσικουδιάς).

Παράγεται από τη ζύμωση και απόσταξη ολόκληρου του καρπού της σταφυλής. Τα σταφύλια που θα δώσουν το απόσταγμα δεν πιέζονται και διατηρούν όλους τους χυμούς τους επομένως και το χαρακτήρα τους. Αμέσως μετά τη συγκομιδή τοποθετούνται σε δεξαμενές όπου και ζυμώνονται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

Comments are closed.