Δ.Τ. 50 χρόνια ενημέρωσης, προειδοποίησης αλλά και επιπόλαιου εφησυχασμού

Δ.Τ. Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα παρουσία εκατοντάδων πολιτών

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της ιστορικού-φιλολόγου Γιώτας Καΐκα ”Μνήμες και Εικόνες”

Δ.Τ. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη της συμπληρωματικής θεραπεύτριας Δήμητρας Τσατσούρη από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Βλάβες συρμού γεννούν ερωτήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια UPFM στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Π.Π.

4μερη γνωριμία Θεσσαλονίκης με ημερήσια επίσκεψη Χαλκιδικής με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις της Κοινο_Τοπίας στα ιστορικά αποτυπώματα της Πάτρας με αφηγήτρια τη Γιώτα Καΐκα 

Δ.Τ. Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια του UPFM στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

7μερη γνωριμία με τη μυροβόλο Χίο και τα Μαστιχοχώρια της με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Εκδηλώσεις UPFM για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 13-23 Απριλίου

Δ.Τ. «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ενθουσίασε η αφήγηση της Γιώτας Καΐκα – ξεκινούν οι περιηγήσεις

3μερη γνωριμία με Αργυρόκαστρο, Βουθρωτό, Αγ. Σαράντα, Εξαμίλι, Δερβιτσάνη, Γαλάζιο μάτι της Αλβανίας

Δ.Τ. Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία’’ με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ενεργά μέλη, υποστηρικτές και φίλοι στήριξαν το 2022 την Κοινο_Τοπία και τις δράσεις της

Δ.Τ. Διαχρονική ταυτότητα του τόπου της καρδιάς μας. Ομιλία-περιηγήσεις με την Κοινο_Τοπία

]

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας μετά μουσικής και φαγητού στο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Το μεσημεράκι της 17ης Νοέμβρη τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr διάλεξαν για ένα φθινοπωρινό συναπάντημα. Το αυθεντικό τσιπουράδικο ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην πλατεία Πυροσβεστείου φιλοξένησε αυτή τη συνάντηση στην οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν μεζέδες και εδέσματα από το μενού του καταστήματος εστίασης, να τραγουδήσουν αλλά και κάποιοι να χορέψουν.

          Η πρώτη μεγάλη συνεύρεση της σεζόν 2019-2020 στάθηκε αφορμή τα μέλη να ανταλλάξουν απόψεις για τις δράσεις που σχεδιάζονται, να γνωρίσουν νέους φίλους που ήρθαν στην οργάνωση αλλά και να κάνουν απολογισμό για τους μήνες που πέρασαν.

          Η μουσική επένδυση με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά από τους φίλους της Κοινο_Τοπίας Θεοδόση Σύρπη (μπουζούκι) και Θάνο Καρακατσάνη (κιθάρα) που ευγενικά προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν την παρέα ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους.

       Οι συμμετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά που οργανώνει η Κοινο_Τοπία για να ενισχύσει τη δράση της και τη λειτουργία του νέου της χώρου. Η Φωτεινή Βελλοπούλου παρουσίασε το δώρο της λαχειοφόρου, τη χειροποίητη πλεκτή γυναικεία τσάντα αξίας 150€, προσφορά της Χριστίνας Μαυροπούλου, στελέχους της οργάνωσης.

Απόσταγμα Σταφυλής και Άλλων Φρούτων

Ο γαλλικός όρος για τα αποστάγματα είναι eau de vie, μεταφράζεται δε ως «το νερό της ζωής». Με το χαρακτηρισμό «απόσταγμα φρούτων» αναφερόμαστε στο αλκοολούχο ποτό που παράγεται αποκλειστικά με ζύμωση και απόσταξη του φρούτου.

Το απόσταγμα φρούτων δε μπορεί να αρωματίζεται. Το διακριτικό και χαρακτηριστικό άρωμα του αποστάγματος οφείλεται στα αρώματα του φρούτου.

Η επωνυμία πώλησης του αποστάγματος φρούτων είναι «απόσταγμα», με την προσθήκη του ονόματος του φρούτου, π.χ. απόσταγμα κερασιών ή kirsch, απόσταγμα δαμάσκηνων ή slivovitz, απόσταγμα κορόμηλων, ροδάκινων, μήλων, αχλαδιών, βερίκοκων, σύκων, εσπεριδοειδών, σταφυλιών ή άλλου φρούτου.

Στην Ελλάδα το πιο δημοφιλές απόσταγμα του είδους είναι το «Απόσταγμα Σταφυλής». Αποτελεί την πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένη παραλλαγή του αποστάγματος στεμφύλων σταφυλής (τσίπουρου και τσικουδιάς).

Παράγεται από τη ζύμωση και απόσταξη ολόκληρου του καρπού της σταφυλής. Τα σταφύλια που θα δώσουν το απόσταγμα δεν πιέζονται και διατηρούν όλους τους χυμούς τους επομένως και το χαρακτήρα τους. Αμέσως μετά τη συγκομιδή τοποθετούνται σε δεξαμενές όπου και ζυμώνονται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

Share
Share

Comments are closed.