Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία κόβει την πίτα της και σας περιμένει για ανταλλαγή ευχών εν μέσω ασμάτων της χορωδίας της

Δ.Τ. Οι Υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής του 1922, υπό το φως της νεότερης ιστορικής έρευνας με τον Δ. Λυμπουρίδη

Ευχές από την Κοινο_Τοπία για το 2025 με Κεφαλλονίτικα κάλαντα

Δ.Τ. Στήριξη της Αλκυόνης με χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε ψυχαγωγική βραδιά της Κοινο_Τοπίας

Λειτουργία γραμματείας Κοινο_Τοπίας για την εορταστική περίοδο 2024-2025

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι δημιουργικότητας « Ο Χριστουγεννιάτικος γύρος του κόσμου… σε 3 ώρες !!!

9η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στον Σταμάτη Βούλγαρη

Δ.Τ. «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Κτίζοντας τον Μύθο της Οδύσσειας». Πραγματοποιήθηκε το συναρπαστικό ταξίδι με την Δ. Καμαρινού στην Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ο Σταμάτης Βούλγαρης και η πολεοδομική εξέλιξη της Πάτρας

8η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Η Δημοτική Αστυνομία είναι προφανής ανάγκη για την Πάτρα, όχι πρόβλημα !

Δ.Τ. Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά από την Κοινο_Τοπία με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων

3μερη γνωριμία με Κατερίνη, Λιτόχωρο, στενά Αλιάκμονα, Πιέρια όρη, Μουσείο Αιγών, Μονή Κονταριώτισσας, σταθμοί μ Θεσσαλονίκης

Δ.Τ. Σφράγιση καταστήματος για ηχορρύπανση στην Πάτρα. Να μη μείνει μεμονωμένο γεγονός – η ηχορρύπανση πλήττει τη δημόσια υγεία

Δ.Τ. «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Κτίζοντας τον Μύθο της Οδύσσειας» με την Δήμητρα Καμαρινού στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα Γεφυρώνοντας το Ιόνιο

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εθελοντικής δράσης μιας παρέας από την Πάτρα σε σχολείο της Κένυας

Γνωριμία με Ακροκόρινθο, Λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης, Ηραίον, Περαχώρα, Μονή Οσίου Παταπίου, Πίσια, Λουτράκι + Επόμενες αποδράσεις

Γεφυρώνοντας το Ιόνιο. Ημερίδα με στόχο τη γνωριμία, την επικοινωνία και τη συνεργασία με το Ελληνικό στοιχείο στην περιοχή της Κάτω Ιταλίας

Δ.Τ. Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ https://www.koinotopia.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα

με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Για δέκατη χρονιά η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία https://www.koinotopia.gr/

δοκιμάζει τις δυνατότητές της στο χορωδιακό πεδίο. Η δημιουργία μιας χορωδίας από τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης πριν 10 χρόνια με σκοπό το δημιουργικό συναπάντημα όσων θέλουν να δοκιμάσουν τις φωνητικές τους ικανότητες στη μελωδία της μουσικής κλίμακας και του πενταγράμμου καθιερώθηκε και η 10η περίοδος ξεκινά αρχές Οκτώβρη. Προτεινόμενη μέρα για τις φετινές πρόβες είναι πάλι η Τρίτη. Η συνέπεια και η συνέχεια παρακολούθησης των συναντήσεων–ασκήσεων είναι αυτονόητος κανόνας για όσους θα ήθελαν να πάρουν μέρος στη σύνθεση της ομάδας και την κοινή προσπάθεια.

Η πρώτη συνάντηση των χορωδών παλιών και νέων θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του πολυχώρου της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, για μια φιλική γνωριμία, ανταλλαγή καλοκαιρινών αναμνήσεων και σχεδίων για την περίοδο που ξεκινά με αισιοδοξία.

Μαέστρος της χορωδίας και για τη φετινή σεζόν θα είναι το μέλος της Κοινο_Τοπίας Λίνα Γερονίκου μουσικός-υψίφωνος. Υπεύθυνος για το συντονισμό της προσπάθειας είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος με αναπληρωτή την Ειρήνη Τζόλα.

Για όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις φωνητικές τους ικανότητες και να προσθέσουν τη λαλιά τους στον όμορφο κόσμο των ασμάτων δεν έχουν παρά να καλέσουν στο 6973.250426 ή στο 2610.277171 και να ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους στη Χορωδία.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Η χορωδία (λατ. chorus) είναι ένα μουσικό σύνολο τραγουδιστών. Η χορωδιακή μουσική με τη σειρά της, είναι η μουσική που εκτελείται από ένα τέτοιο σύνολο. Επικεφαλής μιας χορωδίας είναι ένας διευθυντής χορωδίας ή (ιδιαιτέρως στη Βυζαντινή μουσική) ένας χοράρχης. Η χορωδία αποτελείται συνήθως από τέσσερις ομάδες φωνών, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί στις τέσσερις βασικές (κατά έκταση) φωνές (σοπράνο, κοντράλτο, τενόρος και μπάσος), έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί κομμάτια με βάση την τετράφωνη αρμονία -κυρίαρχο στοιχείο της κλασικής μουσικής.

Μια χορωδία μπορεί να εκτελεί μουσική είτε με είτε χωρίς συνοδεία: στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιούμε τον προσδιορισμό ασυνόδευτη (ή άνευ συνοδείας), ή το διεθνή όρο (από τη λατινική γλώσσα) a cappella, που κατά λέξη σημαίνει στο παρεκκλήσι (δηλαδή ωσάν να εκτελείτο σε παρεκκλήσι, το οποίο λόγω μικρού συνήθως μεγέθους δε διαθέτει εκκλησιαστικό όργανο, ή άλλη οργανική συνοδεία). Τα όργανα που χρησιμοποιούνται για τη συνοδεία ποικίλουν, από το όργανο, το πιάνο ή την κιθάρα, έως ένα μικρό οργανικό σύνολο, ή μια ολόκληρη ορχήστρα.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.277171

Share
Share

Comments are closed.