Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Σήμερα η 2η παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Θράσος ηχορρυπαινόντων, ανεπάρκεια και προσχηματική δράση των αρχών, απελπίζουν τα θύματα της ηχορρύπανσης

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ιστορικού Νίκου Τόμπρου. Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828)

Δ.Τ. Η πραγματικότητα για την Ηγουμενίτσα, οι εναλλακτικές για το λιμάνι της Πάτρας, και ο Προαστιακός

Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Δ.Τ. Αναγγελία προγράμματος ανάδειξης της νεότερης αρχιτεκτονικής της Πάτρας

2μερη γνωριμία με την Πρέβεζα, Νικόπολη, Κασσώπη, Ζάλογγο, Βόνιτσα με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Πως τα μέσα σταθερής τροχιάς συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία εν μέσω της Ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας

Δ.Τ. Μια νέα πρόταση και μια πάγια θέση για τον προαστιακό της Πάτρας. 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Κινητικότητας

Βραδινό με αφορμή την έναρξη της περιόδου 2023-24 με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Περιβάλλον, νέες ιδέες, πολιτισμός, ανθεκτικότητα. Οι προτεραιότητες της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δ.Τ. Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στηρίζει τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘daniel’’ περιοχές

Δ.Τ. Πρόσκληση γνωριμίας σε νέους φίλους για χορωδιακό συναπάντημα με την παρέα της Κοινο_Τοπίας (26 Σεπτέμβρη)

Φθινοπωρινές αποδράσεις της Κοινο_Τοπίας σε Χαλκίδα, Πρέβεζα, Μαδρίτη

Επανέναρξη λειτουργίας γραμματείας Κοινο_Τοπίας (ωράριο)

Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει ανοιχτή μόνο 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου για την καλοκαιρινή περίοδο

Δ.Τ. Ψυχαγωγική βραδιά με την Κοινο_Τοπία υπό τους ήχους των κελαρυσμάτων των νερών του ποταμού Γλαύκου

Πέμπτη 6 Ιουλίου, βραδινό με την Κοινο_Τοπία με αφορμή το κλείσιμο της περιόδου 2022-23

Δ.Τ. Το πολιτιστικό απόθεμα των εκατοντάδων εικαστικών έργων του Ιδρύματος Ελληνικής Διασποράς εντυπωσίασε τα μέλη της Κοινο_Τοπίας

]

Δ.Τ. Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους. Παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Νοεμβρίου 2023

Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Παρουσίαση–συζήτηση με τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό, πολυχώρος Κοινο_Τοπίας

Εργαστήρια με θέμα: Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ) και αντιμετώπισή τους θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 (μεταξύ Πατρέως & Γεροκωστοπούλου) ισόγειο, την περίοδο Νοέμβριου 2023 – Φεβρουαρίου 2024.

Τα έξι 2ωρα αυτόνομα εργαστήρια διοργανώνονται από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr δωρεάν για τα μέλη της και θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των δράσεων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας.

Λόγω της περιορισμένης δυνατότητας του χώρου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης για την κάθε παρακολούθηση στη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας τις μέρες και ώρες λειτουργίας της στο 2610.622250 και τις υπόλοιπες ώρες στο 2610.277171

Οι συνοπτικές παρουσιάσεις με εποπτικό υλικό θα γίνουν από τον ΩΡΛ Κώστα Κηπουργό και θα ακολουθεί εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Το συντονισμό στις συναντήσεις εκ μέρους του συλλόγου έχει αναλάβει η βιοχημικός Μαίρη Μακρή.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι α) Διαταραχές λειτουργίας του ανώτερου αναπνευστικού κατά τον ύπνο, β) συνήθη ΩΡΛ προβλήματα της τρίτης ηλικίας, γ) Αίτια που έχουν σαν κατάληξη τη μερική ή ολική απόφραξη του ανώτερου αναπνευστικού και πεπτικού, δ) Επείγουσες περιπτώσεις στην Ωτορινολαρυγγολογία, ε) Ίλιγγος. Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν είναι Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Η σημασία της Ω.Ρ.Λ. ειδικότητας στην καθημερινότητά μας

              Η ΩΡΛ ειδικότητα ασχολείται με μια πολύπλοκη ανατομικά και οργανικά περιοχή του ανθρωπίνου σώματος. Ως εκ τούτου οι παθολογικές καταστάσεις που αφορούν την ευαίσθητη αυτή περιοχή είναι πολλές, πολύπλοκες και αλληλοκαλυπτόμενες. Αυτό με τη σειρά του, έχει σαν συνέπεια μια ιδιαίτερη δυσκολία για την ορθή τελική διάγνωσή τους και τελικά τη θεραπεία τους.

              Όλα αυτά προϋποθέτουν από τον ειδικό εκτεταμένη και σε βάθος γνώση του αντικειμένου, καθώς και πολυδιάσταστη εμπειρία. Είναι λοιπόν σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε όσα μπορούμε περισσότερα για τις παθήσεις και τη θεραπεία της ΩΡΛ περιοχής, εφόσον αυτές αποτελούν προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

       Ο Κων/νος Κηπουργός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου. Άσκησε την ιατρική ειδικότητα ως κλινικάρχης, διευθυντής ΩΡΛ τμήματος, από το 2005 ως & σήμερα είναι συνεργάτης κλινικής Ολύμπιου θεραπευτηρίου Πατρών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής θητείας του διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο επί της οδού Καραϊσκάκη 153.


Πληροφορίες για δημοσιογράφους: 2610.277171 Ανδρέας Σπηλιώτης

Share
Share

Comments are closed.