9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης. Δυνατή Ενωμένη Ευρώπη, πρωταγωνίστρια της δημοκρατίας και της βιωσιμότητας! (άρθρο του Γ. Κανέλλη)

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκαν οι 5 παρουσιάσεις–συζητήσεις με θέμα προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση-γνωριμία του Αγ.Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 2 έως και 12 Μαΐου

Δ.Τ. Η επέκταση του θεσμού του γάμου σε όλους ενισχύει την κοινωνική συνοχή! Απόλυτη καταδίκη ύβρεων ή βίας κατά πολιτικών που τον στήριξαν!

Δ.Τ. Η Στέγη Γραμμάτων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την εκδήλωση

Δ.Τ. Μια περιήγηση στα αποτυπώματα του Τσίλλερ στην Πάτρα με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών

Δ.Τ. 24η Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο. Να προστατευτεί το δικαίωμα ΟΛΩΝ στον ύπνο και την καθημερινή ηρεμία ΤΩΡΑ!

Δ.Τ. Περιήγηση-γνωριμία του Αγίου Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

7μερη Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα των χρωμάτων και των αρωμάτων με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών. Επετειακή εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ”Οι Εκμυστηρεύσεις”

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Η Στέγη Γραμμάτων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την εκδήλωση

Αγαπητοί φίλοι

Σας προωθούμε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» την Πέμπτη 25 Απριλίου μέρα κατά την οποία η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Πάτρα. Η Κοινο_Τοπία συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση αυτή.

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

H Ολυμπιακή Φλόγα στο σπίτι του Κωστή Παλαμά, 25 Απριλίου 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά τη διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου, ο Κωστής Παλαμάς. Μία μικρή τελετή απόδοσης τιμής οργανώνεται αυτή την ημέρα, στις 4.30μμ, στην οδό Κορίνθου 241, από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς».

Συνεπώς, η πόλη μας θα συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας γεγονός με μια σύντομη, αλλά σημαντική σε συμβολισμό ιστορική μνήμη και καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση, που θα τιμά τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, αλλά και την πολιτιστική ταυτότητά της.

Για την προετοιμασία και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, η Στέγη Γραμμάτων συνεργάζεται με φορείς Πολιτισμού της πόλης. Και τούτο, διότι ο Ολυμπιακός Ύμνος διατυπώνει το σύνολο των Ολυμπιακών ιδεωδών στη σημερινή εποχή και προβάλλει πανανθρώπινες αξίες. Ενδιαφέρει η ανάδειξη της σημασίας του, ως πολιτιστικού γεγονότος, στο ποιητικό τοπόσημο, που έχει εδραιωθεί στην πόλη μας.

Συνεργαζόμαστε με την «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας», η οποία υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού, έχει την ευθύνη του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης. Σημαντική είναι εδώ, η συνεισφορά της καταξιωμένης mezzo soprano Ειρήνης Καράγιαννη, στην επιμέλεια του προγράμματος.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας, με την παρουσίαση εμφανίσεων και τη συμμετοχή του στο δρώμενο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα, θα μετέχει με απαγγελίες, θα μας εισάγει στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τραγούδι και χορογραφία των μαθητών του Ινστιτούτου. Επιπλέον, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

Το κύριο δρώμενο χαρακτηρίζεται, προφανώς από την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την πράξη απόδοσης τιμής στον Ποιητή και το έργο του. Το Ολυμπιακό Κίνημα, εκπροσωπείται στην εκδήλωση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Παρίσι, συμπολίτη κύριο Πέτρο Συναδινό ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

 Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να παραστούν στην εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», τιμώντας τον Ποιητή και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Share
Share

Comments are closed.